Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, μεγάλη εκδήλωση, στην οποία εκπαιδευόμενοι στο Ίδρυμα, με νοητική αναπηρία, δημιούργησαν με πολύχρωμες χάντρες (Hama Beads) και ειδικούς πίνακες το λογότυπο του Ιδρύματος, σε διαστάσεις 105 cm X 105 cm.
 
Για την δημιουργία του λογότυπου του Ιδρύματος χρησιμοποιήθηκαν πέραν των 41 χιλιάδων πολύχρωμων χαντρών Hama και 52 πίνακες, διαστάσεων 15 cm X 15 cm. Οι εκπαιδευόμενοι του Ιδρύματος, έχοντας μπροστά τους μέρος του λογότυπου του Ιδρύματος, σε έγχρωμη φωτογραφία, το ανέγραφαν χάντρα προς χάντρα, με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια.
 
Τελικό αποτέλεσμα, όταν οι πενήντα δύο (52) πίνακες ενώθηκαν μεταξύ τους και σιδερώθηκαν, να δημιουργηθεί το λογότυπο του Ιδρύματος, σε τόσες μεγάλες διαστάσεις, κάτι που πρώτη φορά επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε στην Κύπρο με τόσες μικροσκοπικές χάντρες και ιδιαίτερα από άτομα με νοητική αναπηρία.
 
 
Την εκδήλωση του Ιδρύματος στήριξαν οι Εταιρείες Αντωνιάδης Εκπαιδευτικά και η Hama Κύπρου. Σημειώνεται ότι όλα τα υλικά για την εκδήλωση (χάντρες Hama και πίνακες) προσφέρθηκαν δωρεάν από την Hama Δανίας. 
 
«Όπως είναι γνωστό, τα προϊόντα Hama σχεδιάζονται, παράγονται και συσκευάζονται από το 1971 στη Δανία και πωλούνται σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο. Η όλη ιδέα των Hama βασίζεται πάνω σε πολύχρωμες χάντρες και ειδικούς πίνακες.  Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα απλό ή ένα σύνθετο σχέδιο,  τοποθετώντας χάντρες στον ειδικό πίνακα.  Υπάρχουν πάνω από 60 διαφορετικά χρώματα και πίνακες και μετά τη δημιουργία του σχεδίου, με προσεκτικό σιδέρωμα, οι χάντρες ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν υπέροχα δώρα για μικρούς και μεγάλους», σημειώνει ανακοίνωση. 
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου αξιοποιεί, τα τελευταία χρόνια, στα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησής του, τις χάντρες Hama. Με τις χάντρες Hama, οι εκπαιδευόμενοί μας αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να μετρούν, να συνδυάζουν χρώματα, να αναγνωρίζουν γεωμετρικά σχήματα και να ενισχύουν την δημιουργικότητά τους. Οι χάντρες Hama εκπαιδεύουν τον συντονισμό χεριού-ματιού και μαθαίνουν τα άτομα να τοποθετούν μικρά αντικείμενα με ακρίβεια. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, με τις χάντρες Hama οι εκπαιδευόμενοί μας δημιουργούν υπέροχα σχέδια (καδράκια με φιγούρες κινουμένων σχεδίων, μπρελόκ, σουβέρ κτλ), τα οποία είναι προς πώληση».