Λίγο μετά τη σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου, όπου ο Μητροπολίτης Μόρφου φέρεται να είχε δεσμευτεί ότι δεν θα τοποθετείται δημόσια για τους εμβολιασμούς, έσπασε τη σιωπή του με μια ανακοίνωση, στην οποία επανέλαβε τις θέσεις του για το επίμαχο ζήτημα.

 

Αυτολεξεί η ανακοίνωση αναφέρει: «Ως προς το ζήτημα του εμβολιασμού με τα εμβόλια που κυκλοφορούν κατά του  κορωνοϊού Covid-19, παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας που εκφράσαμε δημοσίως, πάντα με διάκριση, έστω κι αν είμαστε μειονοψηφούντες».

Διαβάστε επίσης: Φρένο στις δημόσιες δηλώσεις βάζει ο Μόρφου - Το ανακοινωθέν της Συνόδου

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε αναφέρει ότι δεν θα σχολιάζει δημόσια το ζήτημα των εμβολιασμών, αλλά τελικά συνέχιζε να το κάνει.

Τον Ιούνιο είχε γίνει αναφορά για προβλήματα στις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας λόγω των κηρυγμάτων του Μητροπολίτη Μόρφου. Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδας κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Διαβάστε επίσης: Κλείνει το στόμα μέχρι τα Χριστούγεννα ο Μόρφου Νεόφυτος

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα, με τον ίδιο να απαντάει ότι όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Επίσης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας του στα τέλη του Αυγούστου, σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει: «ὁ Πανιερώτατος ενημερώνει τους πιστούς της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, λαϊκούς και κληρικούς, καθώς και τα όπου γης πνευματικά του τέκνα, ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021 θα περιορίσει το πρόγραμμά του, τόσο των χοροστασιών στις κατά τόπους πανηγύρεις, όσο και των προσωπικών συναντήσεών του, χάριν ησυχίας και προσευχής».

Διαβάστε επίσης: Βγήκε από την καραντίνα ο Μητροπολίτης Μόρφου – Το μήνυμα του

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «τι ωραία ασθένεια; απλά ταπεινώνει. Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και νομίζουν πως είμαι ο Superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, εν μου διάς μετά που τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη και παρά να είμαι ένας φαντασμένος υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Και η Παναγία μας άκουσε».

Διαβάστε επίσης: Μητροπολίτης Μόρφου: «Της είπα, Παναγία μου εν μου διάς κορωνοϊούλη;» (ΒΙΝΤΕΟ)