Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου σχολίασε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε μεταξύ άλλων «Εν μου διάς μετά που τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη», διευκρινίζοντας όταν απευθυνόταν στην Παναγία.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ανέφερε ότι το θεωρεί αντιχριστιανικό να θεωρεί κάποιος ότι η επιστήμη δεν μας χρειάζεται.

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό είπε τα εξής «Είμαι ξεκάθαρος από την αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται, να προστατεύουν την υγεία τους, τον πλησίον του. Είναι χριστιανικό τους καθήκον να λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζεται για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή».

Συνέχισε λέγοντας ότι το θεωρεί αντιχριστιανικό να πιστεύει κάποιος ότι «η επιστήμη δεν μας χρειάζεται όταν υπάρχει πόνος όταν υπάρχει ασθένεια».

Μετέπειτα συμπλήρωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι μπαίνουν άλλοι παράγοντες, ψυχικοί παράγοντες και άλλα συμφέροντα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεται αυτή η επιμονή αντιεμβολιαστών  οι οποίοι επιμένουν να θέλουν να παραλογιστούμε και εμείς και να αφήσουμε το εαυτό μας ανυπεράσπιστο ενώπιον αυτής της πανδημίας. Πραγματικά σταματά το μυαλό του λογικού ανθρώπου.

Ίσως να συμβαίνει κάτι παράξενο, δεν ξέρω αν ο ιός είναι τεχνητός ή φυσικός αλλά δεν με αφορά αυτό το θέμα. Αυτό που με αφορά είναι ότι είναι πραγματικός ακόμη και άνθρωποι που είναι υγιείς μπορούν να πεθάνουν, το εμβόλιο είναι η μοναδική μας προστασία. Αυτόν τον παραλογισμό και την εμμονή δεν μπορώ να την αντιληφθώ».

Κλείνοντας μιλώντας για τον εμβολιασμό είπε «Είμαι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κανείς δεν μπορεί να επεμβαίνει στην ελευθερία του άλλου. Από την άλλη αυτός που επιλέγει να μην εμβολιαστεί πρέπει να σεβαστεί και την υγεία του απέναντι του και να παίρνει τα ενδεδειγμένα μέτρα».

 

Διαβάστε επίσης: Μητροπολίτης Μόρφου: «Της είπα, Παναγία μου εν μου διάς κορωνοϊούλη;» (ΒΙΝΤΕΟ)