Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ειδικά σε δασικές περιοχές, έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αναστάτωση με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ο οποίος ανέφερε ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Συνεχίζει και την Πέμπτη στο «κόκκινο» ο συναγερμός για πυρκαγιές

Ενοχλημένος από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες είπε, «Πάντα τα καλοκαίρια ήταν δύσκολα αλλά χειροτερεύει αυτό το πρόβλημα, το έργο μας γίνεται δυσκολότερο. Το Τμήμα Δασών τα καλοκαίρια μετατρέπεται σε δασοπυροσβεστικό σώμα».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παραγόντων που μπορεί να μας δώσουν μια πυρκαγιά.

Στη συνέχεια στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττή ο οποίος τόνισε ότι οι πλείστες πυρκαγιές προκύπτουν από ανθρώπινο παράγοντα.

Δείτε επίσης: Τραχυπέδουλα: Διαχειρίσιμη η φωτιά – Προστατεύτηκαν υποστατικά

«Ανθρώπινο χέρι βρίσκεται στη συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών, η ανθρώπινη δραστηριότητα ξεπερνά το 93-94%» είπε.

«Ένα ποσοστό από αυτές μπορεί να είναι από αμέλεια ή από απερισκεψία ή από άγνοια, αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό που είναι από κακόβουλη ενέργεια» τόνισε.

Μετέπειτα αναφερόμενος στην χθεσινή πυρκαγιά είπε «Πως γίνεται στην περιοχή Κελοκέδαρα- Τραχυπέδουλα, λίγο πριν τις 1 το πρωί, σε πολύ δύσβατο μέρος να υπήρχαν τέσσερις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, σε πολύ μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη;»

«Υπάρχουν συγκεκριμένα κίνητρα αλλά δεν θα κατηγοριοποιήσω ομάδες ανθρώπων» τόνισε.