Ο μη επαρκής φωτισμός, στο κύρτωμα στο δρόμο, και το γεγονός ότι έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα για να το περάσει, έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία στον δράστη να ενεργήσει ανενόχλητος και να στήσει την ενέδρα θανάτου στον 34χρονο Μάριο Γεωργίου άλλως «Μαριούθκια».

 

Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε στο σκοτάδι αφήνοντας πίσω του, μόνο τους κάλυκες από το αυτόματο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε.

Το θύμα, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην πολυτελέστατη lamborghini κίτρινου χρώματος, την οποία παρέλαβε από φιλικό του πρόσωπο στη Λευκωσία λίγες μόλις ώρες πριν από την εκτέλεσή του.

Διαβάστε επίσης: Τον γάζωσαν μέσα στη Lamborghini – Τραύματα στο κεφάλι φέρει ο «Μαριούθκιας»

Οι σαρωτικές έρευνες των αρχών ασφαλείας, μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγήσει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, ωστόσο, αναμένονται απαντήσεις από τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή, καθώς και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Το «προφίλ» του θύματος

Ο 34χρονος «Μαριούθκιας» ήταν γνωστό πρόσωπο στις αρχές.

Πολλές φορές το όνομα του ενεπλάκη στη διερεύνηση σωρείας υποθέσεων, μεταξύ αυτών και υπόθεση ναρκωτικών, για την οποία έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης. Πάντως, το θύμα εξέφραζε φόβους για τη ζωή του, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, εντοπίστηκε οπλισμός ο οποίος φέρεται ότι θα χρησιμοποιείτο όπως υποστήριξε, για εγκληματική ενέργεια εναντίον του.

Διαβάστε επίσης:Φόνος «Μαριούθκια»: Τρίτη και…φαρμακερή–Οι απειλές,ο οπλισμός και το παρελθόν

Το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα, μετά τον εντοπισμό νέων τεκμηρίων για τα οποία επίσης υπήρξε εκτίμηση, ότι προορίζονταν για σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του.

Ότι δεν πέτυχαν οι δράστες τις δύο προηγούμενες φορές, επετεύχθει χθες βράδυ και μάλιστα όπως εκτιμάται με χειρουργική ακρίβεια.

Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση

Τα πολλά ανοικτά μέτωπα του θύματος, πονοκεφαλιάζουν τις αρχές καθώς διαφαίνεται ότι το νήμα που θα ξετυλίξει το κουβάρι της νέας εγκληματικής ενέργειας, έχει πολλές άκρες.

Εκτιμάται ότι πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Μαριούθκια, ενδεχομένως να κρύβεται ένα συμβόλαιο θανάτου με φόντο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ήδη στα γραφεία του ΤΑΕ κλήθηκαν αρκετά πρόσωπα για ανάκριση.

Στις έρευνες συνδράμει και το ΤΑΕ Αρχηγείου καθώς επεκτείνονται και σε άλλες επαρχίες.

Διαβάστε επίσης: Τι κατέδειξε η νεκροτομή στη σορό του «Μαριούθκια»