Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 71χρονου, ο οποίος απεβίωσε λίγες ώρες μετά που πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού το Σάββατο (19/4).

 

Τη νεκροψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, στην παρουσία και του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, εκ μέρους της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του 71χρονου οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους πρόσφατου εμφράγματος και σοβαρή στεφανιαία νόσο.

 Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 71χρονος είχε εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο Καρδιολογικό Τμήμα στις 11 Απριλίου, όπου του έγινε καθετηριασμός καθώς και άλλες εξετάσεις.

Την Παρασκευή (16/4), σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 71χρονος πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Λίγες ώρες μετά όμως και συγκεκριμένα γύρω στις 23:50 το βράδυ εντοπίστηκε από τη σύζυγό του να παρουσιάζει σπασμούς και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/4) ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του 71χρονου.

Για το πιο ζήτημα ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ ανέφερε τα εξής:

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για καταγγελία για κατ’ ισχυρισμό ιατρική αμέλεια από ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, από συγγενείς ασθενούς ηλικίας 71 χρόνων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα αποφύγει να προβεί σε δημόσια σχόλια ενόσω τα γεγονότα της υπόθεσης αποτελούν αντικείμενο έρευνας.

Θεωρεί όμως υποχρέωση να ξεκαθαρίσει ότι, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, αφού έγιναν όλα τα ενδεικνυόμενα, το εξιτήριο δόθηκε στη βάση ιατρικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: 

Πήρε εξιτήριο από το ΓΝ Λεμεσού και λίγες ώρες μετά απεβίωσε

ΟΚΥπΥ για καταγγελία: Το εξιτήριο δόθηκε στη βάση ιατρικών δεδομένων