Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20/02), η μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία κατά της διαφθοράς, με σημείο έναρξης το πάρκο Κολοκάση.
 
Καθ' όλη την διάρκεια της πορείας προς τη Βουλή και την επιστροφή στο άνοιγμα Κολοκάση, οι διαδηλωτές τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα, ενώ οι Αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι, επιβλέποντας χωρίς να παρεμβαίνουν.
 
Ο τερματισμός στο άνοιγμα Κολοκάση συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα
 
Κάθε ηλικίας, νεαροί, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδικά καροτσάκια, πολλά ποδήλατα και πάρα πολλοί με λουλούδια στα χέρια, πορεύθηκαν με συνθήματα όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στην αστυνομική βία», κάποιοι καταφέρθηκαν και εναντίον των κομμάτων, υπέρ της δημόσιας υγείας. Αλλοι έριξαν φυλλάδια με συνθήματα όπως «ο εχθρός είναι οι τράπεζες».
 
 
 
 
Τον ρυθμό έδιναν τύμπανα.
 
 
 
Τραγουδώντας, μεταξύ άλλων, το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοϊζου, η πορεία, ειρηνικά, αλλά με συνθήματα όπως να «σπάσουμε τον τρόμο», η πορεία είχε κάνει στάση στην Βουλή.
 
Στην κορυφή της πορείας, που εξελίχθηκε σε μαζική, βρσίκονταν διάφορες οργανώσεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση, στο μέσο περίπου διάφοροι πολίτες και στο πίσω μέρος της πορείας η Θύρα 9.
 
 
 
 
 

Οργανωτές της εκδήλωσης προέτρεπαν τους διαδηλωτές να τηρούν τα μέτρα προστασίας.
 
Την εκδήλωση κάλυψαν και ξένα ΜΜΕ, με πλάνα και δηλώσεις.
 
 
Η εκδήλωση στην Λευκωσία χαρακτηρίστηκε ως υψηλής επικινδυνότητας, λόγω των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου, με την Αστυνομία να έχει καταρτίσει Σχέδιο Δράσης για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτροπα.
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
SigmaLive και ΣΙΓΜΑ κάλυψαν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της εκδήλωσης, με πληροφορίες από το σημείο, καθώς επίσης και οπτικοακουστικό υλικό. 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε επίσης