Αμείλικτα ερωτήματα αφήνει πίσω του το φρικιαστικό έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκληριστεί ολόκληρη οικογένεια.

 

Σε μπαλάκι του πινγκ- πονγκ μετέτρεψαν τις όποιες πιθανές ευθύνες οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, αναφορικά με τη διαχείριση της μοιραίας οικογένειας στους Εργάτες.

  Οι μεν Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αποποιούνται τις ευθύνες. Οι δε Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας κρατούν το στόμα τους κλειστό, επικαλούμενες προσωπικά δεδομένα της οικογένειας.

Όπως ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η οικογένεια στηριζόταν οικονομικά για τη διαβίωση της και για φροντίδα, ενώ δεν έχει ληφθεί αναφορά βίας που να περιλαμβάνει επικινδυνότητα. «Τα ζητήματα ψυχικής υγείας, δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας», πρόσθεσαν.

Η Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Δρ. Άννα Παραδεισιώτη, ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία που έχουν θα δοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Πρόσθεσε ότι οι ανήλικοι, οι οποίοι διαπράττουν στυγερά εγκλήματα, θα πρέπει να τυγχάνουν μιας φιλικής ως προς το αναπτυξιακό τους στάδιο δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σχετικό νομοσχέδιο που είναι στην τελική του φάση για να εγκριθεί.

Από την πλευρά της η εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση δήλωσε ότι «όταν το άτομο έχει να κάνει με μαχαιριές, τότε η στυγερή πράξη δεν θεωρείται προμελετημένο έγκλημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος δράστης τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, ενώ χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι νεκροτομές των δύο θυμάτων, όπου και διαφάνηκε το μένος του δράστη, καθώς μαχαίρωσε 22 φορές την γυναίκα του και τρεις τον γιό του.

Διαβάστε ακόμη: 

Απάντηση ΥΚΕ για διπλό φονικό: «Δεν έχει ληφθεί αναφορά βίας»

Διενεργήθηκε η νεκροτομή των θυμάτων του διπλού φονικού-Τι έδειξαν τα ευρήματα