Ραγίζουν καρδιές οι συμμαθητές κι οι εκπαιδευτικοί του 11χρονου Ιάκωβου ο οποίος «έφυγε» για τη γειτονιά των Αγγέλων, ανήμερα Χριστουγέννων.

Οι συμμαθητές του 11χρονου, πρώτη μέρα της επανόδου στις σχολικές αίθουσες, συμβολικά απελευθέρωσαν στον ουρανό λευκά μπαλόνια, στη μνήμη του αδικοχαμένου συμμαθητή τους.

Δείτε εδώ: Παραλίμνι: Το αντίο στον 11χρονο Ιάκωβο - «Τα λόγια φτωχά…»

Σε ανάρτησή του, ο Σύνδεσμος Γονέων του Α΄Δημοτικού Παραλιμνίου αναφέρει:

«Παρόντες όλοι; - Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει. - Παρόντες, λέει ο δάσκαλος και με φωνή που τρέμει: - Σήκω Ευαγόρα, να μας πεις ελληνική ιστορία.

Ο δίπλα, ο πίσω, ο μπροστά, βουβοί και δακρυσμένοι, αναρωτιούνται στην αρχή, ώσπου η σιωπή τους κάμνει να πέσουν μ’ αναφιλητά ετούτοι κι όλη η τάξη. - Παλληκαρίδη, άριστα, Βαγόρα, πάντα πρώτος, στους πρώτους πρώτος, άγγελε πατρίδας δοξασμένης, συ μέχρι χθες της μάνας σου ελπίδα κι αποκούμπι, και του σχολείου μας σήμερα Δευτέρα Παρουσία. Τα ‘πε κι απλώθηκε σιωπή πα’ σα κλαμένα νιάτα, που μπρούμυτα γεμίζανε της τάξης τα θρανία, έξω απ’ εκείνο τ’ αδειανό, παντοτινά γεμάτο»......

Στιγμιότυπα από το σημερινό αφιέρωμα στη μνήμη του Ιάκωβου Τρίαρου απο τους συμμαθητές του και τους δασκάλους του. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ! »
 

Παρόντες όλοι; - Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει. - Παρόντες, λέει ο δάσκαλος και με φωνή που τρέμει: - Σήκω Ευαγόρα, να μας...

Δημοσιεύτηκε από Σύνδεσμος Γονέων Α' Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνιου στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάστε περισσότερα: