Σε σταδιακή άρση των υφιστάμενων μέτρων οδεύει η Κύπρος από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε τα μέτρα με τα οποία θα πορευτούμε τις επόμενες βδομάδες σε μια προσπάθεια σταδιακής άρσης μεν των αυστηρών περιορισμών που δεν θα αποτρέψει όμως την επιδημιολογική εικόνα.

Η άρση των μέτρων θα γίνει σε δυο φάσεις αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Ακολούθως θα γίνει δεύτερο άνοιγμα στις 8 Φεβρουαρίου ενώ για το περαιτέρω άνοιγμα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα του τομέα εστίασης θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε κατοπινό στάδιο. 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης μόνο τις διαφοροποιήσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή. Ξεκαθάρισε ότι για ό,τι δεν υπήρξε ανακοίνωση τότε παραμένει ως έχει σήμερα. Για παράδειγμα τα sms για τις μετακινήσεις μας εξακολουθούν να υφίστανται όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται με άλλα δυο άτομα με τα οποία έχουμε 1ο ή 2ο βαθμό συγγένειας από την 1η Φεβρουαρίου. Στις 8 Φεβρουαρίου ο αριθμός των ατόμων που θα επιτρέπεται να συναθροίζονται αυξάνεται στους +4. 

Λιανικό εμπόριο, εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα ανοίγουν στις 8 Φεβρουαρίου όπως και τα Δημοτικά σχολεία και η Γ' Λυκείου. 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας.