Για τις προτάσεις που θα θέσουν προς συζήτηση με το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής γάμων και εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα, μίλησε στο SigmaLive η Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, Γιώτα Καπαρή.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχουν συντάξει προτάσεις και έχουν καλέσει το Υπουργείο Υγείας για να θέσει τους προβληματισμούς του, ώστε να γίνει ανταλλαγή ιδεών για ένα νέο πρωτόκολλο που θα διέπει τον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων και θα εξασφαλίζει ότι δεν θα κινδυνεύει κανένας στους χώρους αυτούς.

Σημείωσε ότι με το προηγούμενο πρωτόκολλο για τις εκδηλώσεις δεν είχε καταγραφεί καμιά περίπτωση διασποράς του ιού στις επιχειρήσεις, εντούτοις, ήταν πολύ αυστηρό όσον αφορά στις πίστες στο γλέντι. Απαγορευόταν η πίστα με την απόλυτη έννοια και οι καλεσμένοι χόρευαν περιμετρικά στα τραπέζια του. Αυτό προβλημάτισε πολλά ζευγάρια και ήταν ένας από τους λόγους πολλών αναβολών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μήνες τους οποίους βάση του πρωτοκόλλου επιτρεπόταν η διεξαγωγή του εκδηλώσεων.

Η εισήγηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων είναι έλεγχος στην είσοδο της κάθε δεξίωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά στα δείπνα, αφού στα κοκτέιλς τηρούνται οι αποστάσεις. Σύμφωνα με την κ. Καπαρή εάν οι καλεσμένοι δείχνουν στην είσοδο ότι έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, θα μπορούν να μπαίνουν και να διασκεδάζουν χωρίς κανένα περιορισμό.

Όσον αφορά στο κόστος των τεστ, η κ. Καπαρή θεωρεί ότι αυτό θα πρέπει να το αναλάβει το κράτος, αφού πολύ πιο οικονομικό θα είναι να κάνει για παράδειγμα 200 τεστ ανά γάμο, παρά να πρέπει να πληρώνει νοσηλείες.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων θα ζητήσει να γίνει επανεκκίνηση του κλάδου από αρχές Μαρτίου για ζευγάρια που έρχονται από το εξωτερικό, μιας και ο γαμήλιος τουρισμός είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του τουριστικού ρεύματος, και να υπάρξει ελευθεροποίηση αρχές Μαΐου, περιόδους που αρχίζουν οι ορθόδοξοι γάμοι μετά το Πάσχα.

Επεσήμανε ότι τους επαγγελματίες εκδηλώσεων δεν τους ενοχλεί να δουλέψουν με μικρό αριθμό καλεσμένων, αλλά τους ενοχλεί να μην δουλέψουν καθόλου. Το καταστροφικό θα ήταν να μην υπάρξει επανεκκίνηση. Εάν κρατήσουμε τα προηγούμενα δεδομένα στους αριθμούς, 250 ανά πάσα στιγμή, ακόμα και γάμοι των 1000 ατόμων θα μπορούσαν να γίνονται, νοουμένου ότι θα υπάρχει ένα σκαλωτό προσκλητήριο και να εναλλάσσονται οι παρευρισκόμενοι.

Διαβάστε επίσης: Άρση μέτρων: Αυτό είναι το «Σχέδιο ΝΙΚΗ» που θα κατατεθεί ενώπιον του ΠτΔ