Από την ερχόμενη Παρασκευή, αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls). Κλείνουν επίσης και εστιατόρια, μπιραρίες και άλλα υποστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε το Υπουργικό, τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.

Δείτε εδώ: Οι εξαιρέσεις στο παγκύπριο κέρφιου: Εργαζόμενοι, νοσοκομεία, κυνηγοί

Δείτε εδώ: Αναλυτικά: Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 11/12

Τι θα γίνει με delivery και take away

Διευκρινίζεται ότι από την ερχόμενη Παρασκευή και πάλι, αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Το μέτρο αφορά: 

- Εστιατόρια

- Ταβέρνες

- Καφετέριες

- Μπυραρίες

- Σνακ-μπαρ και μπαρ

- Καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Δείτε εδώ: Τι γίνεται με τις συγκεντρώσεις στα σπίτια

Σημειώνεται ότι οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 21:00 μ.μ. μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα (με ρύθμιση μέγιστου αριθμού ατόμων αναλόγως τετραγωνικών, στα 40 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και στα 80 άτομα σε εξωτερικούς χώρους).

Επιπρόσθετα, επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης στον Αερολιμένα Πάφου και Λάρνακας.
 

*Εικόνα αρχείου