Όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Παιδεία συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τηλεσυνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας (07/12) οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ) και υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

 

Επί τάπητος τέθηκαν, οι εξετάσεις τετραμήνων, οι ευπαθείς ομάδες καθηγητών, η διενέργεια rapid τεστ στις σχολικές μονάδες, το κλείσιμο σχολείων αλλά και οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Κύπρο.

«Όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τις επόμενες ημέρες»,σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου μιλώντας στο SigmaLive.

Όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων ο κος Πολυβίου είπε πως ο κος Προδρόμου τους ενημέρωσε πως οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά παρά τις αντιδράσεις. «Έχουν ήδη οριστικοποιηθεί τα χρονοδιαγράμματα από το Υπουργείο και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί και η ύλη. Οι εξετάσεις θα γίνουν μας διαβεβαίωσε ο υπουργός και όσον αφορά τους μαθητές που θα βρίσκονται σε καραντίνα θα υπάρχει δεύτερη σειρά εξετάσεων».

Παράλληλα οι δύο πλευρές συζήτησαν για το ζήτημα που προκύπτει με τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, όπου σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες που ισχύουν για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.

Επίσης ο κος Πολυβίου ανέφερε πως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να γίνουν δειγματοληπτικές εξετάσεις με την μέθοδο rapid τεστ στις σχολικές μονάδες.

Τέλος οι καθηγητές έθεσαν το ζήτημα του εμβολιασμού ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας όπως όταν ανακοινωθούν ο σχεδιασμός και ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό να συμπεριλαμβάνονται και οι καθηγητές στις ομάδες προτεραιότητας.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος–COVID19: Μεσημεριανά γλέντια,εκκλησίες,ψώνια - Πονοκέφαλος&συναντήσεις

Ανήλικοι εισέβαλαν σε ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό και κτύπησαν με σφυρί μαθητή