Καμία πρωτοπορία από τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, σχετικά με την πρότασή που εξετάζεται για χρήση κουβέρτας από μαθητές, κατά την χειμερινή περίοδο, αφού όπως ισχύει με τις οδηγίες από τους επιδημιολόγους οι χώροι θα πρέπει να αερίζονται.

 

Ο κος Προδρόμου, ανέφερε συγκριμένα πως το Υπουργείο εξετάζει τις επιλογές χορήγησης θερμαντικών μέσων προς τους μαθητές, μεταξύ αυτών και οι κουβερτούλες.

Οι δηλώσεις του κ. Προδρόμου προκάλεσαν αντιδράσεις ωστόσο αυτό που φαίνεται να μην γνώριζαν οι περισσότεροι είναι πως η Κύπρος –αφού αποφασιστεί επίσημα- δεν θα είναι η πρώτη χώρα που προχωρεί σ΄αυτή την πρακτική.

Στη Γερμανία, ένα μήνα σχεδόν προηγουμένως, η επικεφαλής μιας γερμανικής διδακτικής ένωσης, Σούζαν Λιν-Κλίτζινγκ, δήλωσε στην εφημερίδα Bild πως «ο σωστός εξαερισμός είναι το παν. Για τους κρύος μήνες, χοντρά πουλόβερ, κασκόλ και κουβέρτες θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού των μαθητών».

Τα περισσότερα μαθήματα στα γερμανικά σχολεία διαρκούν 45 λεπτά-όπως και στην Κύπρο-  πράγμα που σημαίνει ότι οι αίθουσες δεν μπορούν να αερίζονται μόνο μεταξύ των μαθημάτων αλλά σχεδόν κάθε 20 λεπτά.

Σημειώνεται πως επίσης στη Γερμανία συζητήθηκε έντονα και η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν συσκευές καθαρισμού αέρα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν οι δάσκαλοι τα παράθυρα. Ωστόσο, η ζήτηση για τέτοιες συσκευές έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση παραγγελιών, που σημαίνει ότι τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν πλέον τον χρόνο για να εγκαταστήσουν τους καθαριστές αέρα.

Διαβάστε επίσης:

Προδρόμου: Κουβερτούλες στα παιδιά για τις χαμηλές θερμοκρασίες στις τάξεις

Ανησυχούν για την πρώτη μέρα εξ αποστάσεως για Πάφο-Λεμεσό οι καθηγητές