Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησαν οι συγγενείς της Δέσποινας Κώστα, της 91χρονης που απεβίωσε από κορωνοιό. Η γιαγιά απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου είχε μεταφερθεί από οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενείτο τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ η εγγονή της γιαγιάς Δέσποινας ανέφερε τα εξής:

«Στις 27 του Οκτώβρη με παίρνουν τηλέφωνο για να με ενημερώσουν ότι η γιαγιά μου μπαίνει στο ασθενοφόρο για να πάει στο Νοσοκομείο Αναφοράς, γιατί παρουσίασε συμπτώματα. Δεν με άφησαν να πάω να τη δω και απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου.

Στις 10 του μήνα  παρουσιάστηκε το κρούσμα αλλά το τεστ στη γιαγιά μου έγινε στις 27 Οκτωβρίου, από μη εγκεκριμένο εργαστήριο. Η γιαγιά μου δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ήταν υγιέστατη».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι:

«Έγινε εισαγωγή στο Σωκράτειο Μέλαθρον στις 3 Οκτωβρίου και στις 25 είδα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπήρχε κρούσμα. Αμέσως πήρα εγώ η ίδια τηλέφωνο στο ίδρυμα να μάθω λεπτομέρειες. Με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Μου εξήγησαν ότι νοσηλεύτρια τους μετά από ταξίδι πήγες στις 10 Οκτωβρίου να εργαστεί με αποτέλεσμα μόλις αντιλήφθηκαν ότι είχε συμπτώματα να της δοθεί άδεια ασθενείας.

Μετά τον θάνατο με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ήταν 92 χρονών ώσπου ήταν να πάει... Για όνομα του Θεού ο καθένας θέλει τον ηλικιωμένο του όσο χρόνο και να είναι».

 

Τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν στο ΣΙΓΜΑ η διευθύντρια του ιδρύματος Σωκράτειο Μέλαθρον και η πρόεδρος των ιδιωτικών γηροκομείων.