Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις απαράδεκτες εικόνες ανευθυνότητας που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου από νυχτερινά κέντρα παγκύπρια, στα οποία φαίνεται να υπάρχει παραβίαση των διαταγμάτων κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού. Η έκδοση προσωρινού διατάγματος για αναστολή λειτουργίας υποστατικού στην ελεύθερη Αμμόχωστο άνοιξε τον ασκό του αιόλου, αφενός για συζήτηση περί του προτεινόμενου νομοσχεδίου για αύξηση των ποινών και αφετέρου για την αναθεώρηση του διατάγματος που αφορά στην λειτουργία των χώρων εστίασης.

 

Μάλιστα, η Κυβέρνηση προχώρησε σήμερα εσπευσμένα σε ανακοίνωση για μείωση στον αριθμό ατόμων που μπορούν να εξυπηρετούνται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.Όσον αφορά στην υπόθεση αναστολής λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου, ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε σήμερα απαντήσεις για τον τρόπο που ενήργησαν τα μέλη της δύναμης και συγκεκριμένα για την μη επιβολή προστίμων στους θαμώνες του υποστατικού.

Διαβάστε: Αναθεωρημένο πρωτόκολλο από Υπ. Υγείας για αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης

«Πάντα ενεργούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατούσε την δεδομένη στιγμή, η Αστυνομία έκρινε ότι δεν έπρεπε να αρχίσει να μοιράζει εξώδικα μέσα σε χίλια άτομα τα οποία βρίσκονταν σε μια κατάσταση ευθυμίας, σε μια κατάσταση που δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει πώς μπορούσαν να αντιδράσουν», δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε χθεσινοβραδινή δήλωσή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να καλέσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να συμμορφώνονται με τα διατάγματα.
«Τυχόν μη συμμόρφωση στα μέτρα με τα οποία επιτράπηκε η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αλλά και όσα με θυσίες και στερήσεις η κοινωνία πέτυχε και που έθεσαν τα θεμέλια για να είναι σε θέση να επανεκκινήσει η οικονομία σε ελεγχόμενο πλαίσιο».

Διαβάστε: Τα beach bar, το μπαλάκι ευθυνών και τα λουκέτα

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, με αφορμή την υπόθεση, εγείρει εκ νέου το θέμα της αναγκαιότητας για ταχύτερη έκδοση αδειών λειτουργίας από τα Κυβερνητικά Τμήματα.

«Υπάρχουν καθυστερήσεις πολλές σε διάφορες επαρχίες θα έλεγα, αρκετές δε από τις φορές δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες αλλά οι αρχές διότι εμπλέκονται πολλές αρχές για την έκδοση της απαραίτητης άδειας και προκύπτουν καθυστερήσεις», δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ, ο πρόεδρος ΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης.
Έκκληση και προς το κοινό να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες απηύθυναν και οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής επαρχίας Αμμοχώστου.

«Η έκκλησή μας είναι στο κοινό, ο κόσμος να κρατά τα μέτρα αυτοπροστασίας του.Δηλαδή, εμείς εάν έχουμε το τραπέζι στην ανάλογη απόσταση, βλέπουμε ότι ο κόσμος κινείται εκτός τραπεζιού», δήλωσε από την άλλη ο πρόεδρος ΣΙΚΑ Αμμοχώστου, Βάσος Ξυδιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με την υπόθεση προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου όρισε την 16η Ιουνίου ως ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, ως προς την εγκυρότητα του διατάγματος και στις εννέα συνολικά υποθέσεις, που αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και λειτουργία του υποστατικού, χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού.