Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές μετά από περιστατικό σε παραλία στη Λεμεσού, όπου 9χρονος κινδύνεψε να πνιγεί το πρωί της Δευτέρας (8/6). 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα, Βαγγέλη Ευαγγέλου, κάτω απο συνθήκες που διερευνώνται το αγοράκι βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας και ο πατέρας το έψαχνε για δέκα περίπου λεπτά.

Όταν εντόπισαν το αγοράκι στο νερό αναίσθητο κάλεσαν σε βοήθεια ναυαγοσώστη που βρισκόταν σε πύργο ένα χιλιόμετρο από το σημείο. Να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:15 και ο πύργος ανοίγει 10:30. Ναυαγοσώστες προσέτρεξαν στο σημείο και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι. Ναυαγοσώστες από δεύτερο πύργο έφεραν απεινηδωτη, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο.

Το παιδί διακομίστηκε στο ΓΝ Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το αγοράκι.

Στη συνέχεια διασωληνώθηκε και μεταφέρεται Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 9χρονος φέρει εκδορά στο κεφάλι και διερευνάται αν επεσε και κτύπησε.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ εκπρόσωποι της ναυαγοσωστικής μονάδας Λεμεσού καθώς και ο ναυαγοσώστης που πρώτος μετέβη στη σκηνή, το αγοράκι φαίνεται να έφερε κτύπημα στο κεφάλι και δεν αποκλείεται να τραυματίστηκε σε βράχους και να έχασε τις αισθήσεις του.

Την ίδια ώρα, οι ναυαγοσώστες υπογραμμίζουν την ανάγκη για ναυαγοσωστικούς πύργους που να καλύπτουν το κενό των τριών με τεσσάρων χιλιομέτρων που παρατηρείται στην περιοχή.

Σημειώνουν δε πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί το ωράριο τους καθώς στις 10.30 που επανδρώνονται οι πύργοι, αρκετοί πολίτες είναι ήδη από νωρίς στη θάλασσα για κολύμπι.