Πρωτοφανής καταδίκη σε 46χρονο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών. Παράλληλα εκδόθηκε διάταγμα με το οποίο του απαγορεύεται η ύπαρξη για 20 χρόνια, κοντά σε ανήλικα.

 

Το Δικαστήριο επέβαλε 14 χρόνια φυλακή σε 46χρονο για σεξουαλική κακοποίηση 4 ανήλικων κοριτσιών. Εγκρίθηκε διάταγμα με το οποίο μεταξύ άλλων απαγορεύεται στον κατηγορούμενο από σήμερα και για τα επόμενα 20 χρόνια να προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους που συχνάζουν παιδιά. Απαγορεύεται επίσης να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο ο οποίος γειτνιάζει με τον τόπο άλλων παιδιών είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2014 και Αυγούστου 2017 στην Επαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου Λάρνακας τα αδικήματα συνίσταντο στην επίδειξη και άγγιγμα των γεννητικών οργάνων του κατηγορούμενου προς κάποια από τα ανήλικα θύματα, την προβολή πορνογραφικού υλικού και την βιντεογράφηση από τον κατηγορούμενο ενός εκ των θυμάτων σε πορνογραφική σκηνή. Δεν υπήρξε κατηγορία για διανομή του υλικού που ο ίδιος βιντεογράφησε.

Το Δικαστήριο κατά την επιβολή της ποινής έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων το λευκό ποινικό του μητρώο καθώς και την παραδοχή του. Η παραδοχή του είχε σαν αποτέλεσμα να μην κληθούν ως μάρτυρες τα ανήλικα θύματα.