Νικητής από τη μάχη κατά του κορωνοϊού, βγήκε ένας 96χρονος Κύπριος. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε ηλικία Κύπριο, που νόσησε.

 

  Εξιστορώντας την περιπέτεια του στο ΣΙΓΜΑ, καλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε.

Στο βίντεο είναι η στιγμή που ο Αντρέας Πάσιη λαμβάνει εξιτήριο και επιστρέφει σπίτι του από το Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για έξι συνολικά ημέρες, αφού βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό.

   Στα 96 του χρόνια, ο κύριος Αντρέας από το Αυγόρου, απόδημος στη Μεγάλη Βρετανία από το 1956, αποτελεί, πλέον, τον μεγαλύτερο σε ηλικία Κύπριο που καταφέρνει να νικήσει τον αόρατο εχθρό.

Περιέγραψε συγκινημένος την εμπειρία του, μιλώντας αποκλειστικά στο Σίγμα.

 «Πάντα πόνοι μεγάλοι στην κεφαλή μου. Το στομάχι μου, πόνο, πόνο αξέχαστο. Τωρά προς το παρόν, πιάννουν με ακόμα λίγες ζάλες, όμως καλά είμαι, μια χαρά. Το ξεπέρασα δόξα σοι ο Θεός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να εκφράσει και τις ευχαριστίες του προς το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο.

Συμπλήρωσε ότι «στο Νοσοκομείο πραγματικά, είχα μια πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση. Όλοι στο Νοσοκομείο, οι νοσοκόμες, οι γιατροί, όλοι, ήταν πραγματικά, μεγάλη βοήθεια για μένα. Επεριποιηθήκαν με αφάνταστα, αξέχαστα τη ζωή μου και μεγάλη ευχαρίστηση που έχω και θα την έχω πάντα γι’ αυτό».

Ο κύριος Αντρέας, μιλώντας στο Σίγμα, έστειλε και το δικό του μήνυμα για να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες μας σε Κύπρο και εξωτερικό.

«Πρέπει να προσέχει ο καθένας, να ακούει ο,τι λέει η Κυβέρνηση, να περιορίζονται στο σπίτι τους, να μην πιάσουν την αρρώστια αυτή γιατί είναι από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες»

Μάλιστα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του προς το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, δεν παρέλειψε μετά το εξιτήριο να συνεισφέρει κάνοντας τη δική του δωρεά προς το NHS, θέλοντας να στηρίξει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων της πρώτης γραμμής της Μεγάλης Βρετανίας.​

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς προς τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων η Κύπρος

Διαφωνίες στην ΕΕ για την αποζημίωση επιβατών αεροπορικών- Η θέση της Κύπρου

Αστυνομία: 5.500 έλεγχοι με 81 παραβιάσεις περιοριστικών μέτρων κατά Covid-19