Η Kıbrıs (10.04.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του αποσχιστικού καθεστώτος Κουτρέτ Όζερσαϊ δήλωσε ότι μετά την κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για επανάκαμψη της οικονομίας.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Όζερσαϊ υπενθύμισε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν κάποια πακέτα για το θέμα. Είπε ότι έστω και αν η «ΤΔΒΚ» βρίσκεται σε μιαν άτυχη θέση επειδή δεν αναγνωρίζεται, η πανδημία είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας  και γι’ αυτό τον λόγο θεωρεί ότι «δεν μπορεί να παραγνωριστεί ο τουρκοκυπριακός λαός».

Υποστήριξε και τα εξής ο Όζερσαϊ:

«Δεν βλέπω το οικονομικό πρόβλημα ως ένα πρόβλημα που θα λυθεί μόνο με την στήριξη που θα παρέχει η Τουρκία. Θεωρώ ότι μετά από αυτή την παγκόσμια κρίση, ενώπιον αυτού του προβλήματος που βιώνεται, η διεθνής κοινότητα θα προχωρήσει σε μια νέα πιο ρεαλιστική τάξη πραγμάτων που δεν σφετερίζεται τα δικαιώματα των άλλων λαών. Η τάξη πραγμάτων μέσα στην οποία βρισκόμαστε είναι εξαιρετικά άδικη. Τουλάχιστον τώρα με αυτές τις πραγματικότητες ελπίζω ότι θα σκεφτούν να συμπεριφερθούν πιο δίκαια και να μην μας αφήσουν εκτός του συστήματος».

Διαβάστε επίσης: