Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λευκωσία προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και σε υποστατικά.

 

Καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή του Στροβόλου και ευρύτερα στη Λευκωσία επικράτησαν το μεσημέρι της Κυριακής. Η έντονη βροχόπτωση συνδυάζεται κατά διαστήματα και με δυνατές ριπές ανέμου. 

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας του οδηγούς να είναι προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες διακινήσεις.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες είναι οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση ομβρίων υδάτων από δρόμους και υποστατικά σε Αγλαντζιά, Στρόβολο και κεντρική Λευκωσία.

Φωτιά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε στην περιοχή του Σταυρού της Ψώκας το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως δημοσιεύουν πολίτες στη σελίδα Cy Police Checkpoints δέντρο έξω από το Μετόχι Κύκκου στην Έγκωμη φράκαρε τον δρόμο.    

Δείτε τα σχετικά βίντεο από τον Στρόβολο:

 

 

Πλημμύρισε υποστατικό στη Λήδρας: 

Δρόμοι ποτάμια στο κέντρο της Λευκωσίας 

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα νότια τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα στα δυτικά και βόρεια τοπικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, από το μεσημέρι και μετά.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο  την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη για να κυμανθεί γενικά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.