Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την πρωτοφανή καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας χθες. 19χρονη κατήγγειλε στο ΤΑΕ, ομαδικό βιασμό της από 12 νεαρούς από το Ισραήλ. 
 
 
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν στις 11:00 το πρωί οι 12 ύποπτοι, ισραηλινής καταγωγής, που σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος- φέρεται να την βίασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διαμένει.
 
Μετά την ολοκλήρωση της δικασίμου, ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου όπως τεθούν υπό οκταήμερη κράτηση και οι 12 ύποπτοι. 
 
Να σημειωθεί ότι η δικαστική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε αναβρασμός στην αίθουσα, ειδικότερα από τους συγγενείς των υπόπτων. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των συγγενών των υπόπτων αφίχθησαν στην Κύπρο χθες βράδυ για να είναι κοντά στους δικούς τους ανθρώπους. Πάντως υπάρχουν και συγγενείς υπόπτων που φτάνουν σήμερα Πέμπτη στην Κύπρο. 
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι για την κάλυψη της δικασίμου, αρκετά συνεργεία ξένων ΜΜΕ βρίσκονταν έξω από τη δικαστική αίθουσα. 
 
Αξιοσημείωτο ότι δύο συνεργεία του BBC βρίσκονται στο Δικαστήριο προς κάλυψη της δίκης, κάτι που αποδεικνύει και το ενδιαφέρον που δείχνουν τα ξένα ΜΜΕ για την υπόθεση. 
 
Στο μεταξύ, στους δημοσιογράφους μίλησε ο σύμβουλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Κύπρο, Yossef Wurmbrand, για την πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας ομαδικού βιασμού 19χρονης Βρετανίδας, από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.
 
Μιλώντας στο Sigmalive, Iσραηλινός δημοσιογράφος  του Channel 12 είπε πως οι γονείς τους «κάνουν λόγο για   ήσυχα παιδιά και καλoύς μαθητές που ήθελαν να καταταγούν μάλιστα και στις ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού» .
 
Tέλος, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Sigmalive, από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη 19χρονη, διαπιστώθηκε οτι στο κορμί της φέρει μώλωπες και εκδορές. 
 
Το Sigmalive κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις κυριότερες εξελίξεις. Δείτε σχετικά πιο κάτω: