Νέα συνέντευξη έδωσε ο Κύπριος μαχητής του ISIS Αλεξάντα Κοτέι, εξηγώντας το πώς έσωσε τον γνωστό τζιχαντιστή John από βέβαιο θάνατο στο πεδίο της μάχης, ενώ αποκάλυψε την «κρυφή» οικογένειά του στη Συρία, την οποία θέλει να μεταφέρει στη Βρετανία.

 

Ο κυπριακής καταγωγής τζιχαντιστής εξομολογήθηκε ότι στη Συρία διαμένει τώρα η νέα του σύζυγος και οι τρεις τους κόρες. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι δεν έχει δει ποτέ το νεογέννητο παιδί του, αφού γεννήθηκε μετά τη σύλληψή του το 2017. Δημοσίευμα της Daily Mirror αναφέρει ότι ο εξτρεμιστής έχει περισσότερα παιδιά στη Βρετανία.

Ο Κοτέι αιτείται τώρα η συριακής καταγωγής γυναίκα του, την οποία παντρεύτηκε το 2013, και τα παιδιά του να εγκατασταθούν στη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι η υπηκοότητα τού έχει αφαιρεθεί.

Ο ίδιος υποστηρίζει με αλαζονεία ότι νιώθει ότι είναι Βρετανός, παρά τη δολοφονική του δράση. «Εξ όσων γνωρίζω, είμαι και θα παραμείνω Βρετανός», συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για τη δράση του στον ISIS και συγκεκριμένα τα βίντεο με τις δολοφονίες ομοφυλόφιλων αντρών, απάντησε ότι «μπορείς να βρεις ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα το δικαιολογήσουν». 

Παραδέχτηκε, παράλληλα, ότι ήταν ελεύθερος σκοπευτής, αλλά αρνείται ότι σκότωσε κάποιον.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Κύπριος φέρεται να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει, αλλά θεωρείται απίθανο να έχει εγκαταλείψει τις ριζοσπαστικές του ιδέες. «Είναι επικίνδυνος», υποστηρίζει αρμόδια πηγή στην Daily Mirror.

Τώρα φαίνεται ότι προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση, αφού υποστηρίζει ότι διαφωνούσε με τους αποκεφαλισμούς κρατουμένων. Εντούτοις, παραδέχεται ότι γελούσε με τα αρρωστημένα βίντεο του τζιχανιστή John.

Εξάλλου, ο 35χρονος με καταγωγή από την Κύπρο, σε συνέντευξή του στην Daily Mirror εξιστόρησε το πώς κουβάλησε τον πληγωμένο Mohammed Emwazi, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από αντιτρομοκρατική ομάδα της Συρίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε μέσα από τη φυλακή μίλησε για την ομάδα στην οποία βρισκόταν με το όνομα The Beatles, αλλά και για το πώς ένιωσε όταν το αμερικανικό drone σκότωσε τον Emwazi.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Τελείωνα την εκπαίδευσή μου στην περιοχή Hama. Ζήτησα από κάποιον υπεύθυνο, εάν μπορούσα, να επιστρέψω στη Raqqa για να μάθω νέα του φίλου μου. Όταν έφτασα εκεί, πήγα στο σπίτι μου και η γυναίκα μου με πληροφόρησε ότι είχε σκοτωθεί. Έκλαψα και αποφάσισα να μείνω στο σπίτι για λίγο και να μην μιλήσω σε κανένα».