Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό νεκρού βρέφους στο Γέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολίτης εντόπισε βρέφος στις 08:00 το πρωί, σε ανοικτό χώρο στο Γέρι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Μέλη του αστυνομικού σταθμού Λατσιών έσπευσε στη σκηνή.Στη σκηνή έσπευσαν επίσης και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το νεκρό βρέφος, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, εντοπίστηκε σ’ εργοστάσιο ανακύκλωσης, στη βιομηχανική περιοχή Γερίου.  

Σύμφωνα μ' έγκυρη αστυνομική πηγή που επικαλέστηκε ο συντάκτης του ΣΙΓΜΑ, Κυριάκος Πενηνταέξ, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη σκηνή, το βρέφος είναι κοριτσάκι μίας ή δύο ημερών. 

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ενώ ένα ισχυρό ενδεχόμενο αποτελεί το βρέφος να το μετέφερε στην περιοχή απορριμματοφόρο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πιθανόν κάποιος να πέταξε το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων κι ακολούθως φορτηγό – απορριμματοφόρο να το μετέφερε στην περιοχή που εντοπίστηκε.

Το ενδεχόμενο αυτό προκύπτει κι από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η σορός του άτυχου βρέφους. 

Ο Δήμαρχος Γερίου, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο «Μεσημέρι και Κάτι», υποστήριξε το πιο πάνω ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι το βρέφος βρέθηκε πολτοποιημένο.

To συγκεκριμένο σκυβαλλοφόρο που ενδέχεται να μετέφερε το βρέφος, πέρασε χθες από τις περιοχές Στροβόλου και Αγλαντζιάς. 

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, καθώς και η Αγγελική Παπέττα, το βρέφος φέρει τραύματα και κακώσεις στο σωματάκι του. Διερευνάται πλέον, από που προκλήθηκαν αυτά τα τραύματα, αν είναι δηλαδή από τη μεταφορά του με το απορριμματοφόρο ή όχι. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολίτης - υπάλληλος του εργοστασίου ανακύκλωσης εντόπισε το βρέφος στον ευρύτερο χώρο της μονάδας, και συγκεκριμένα στον ιμάντα ανακύκλωσης, στις 08:00 το πρωί.

H Αστυνομία θα εξετάσει και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εργοστασίου, για να διακριβωθεί από πoια περιοχή και πότε ήρθε το απορριμματοφόρο που μετέφερε το άψυχο σωματάκι του μόλις μίας ή δυο ημερών βρέφους.

Δείτε πλάνα από τη σκηνή στην οποία εντοπίστηκε το άτυχο βρέφος: