Τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά για τον τέως Δήμαρχο Καραβά  Γιάννη Παπαϊωάννου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά, Νίκο Χατζηστεφάνου, τον Αναπληρωτή Έπαρχο Κερύνειας Ανδρέα Λουκά και, εκ μέρους του Μητροπολίτη Κυρηνείας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κούσιο.
 
Ακολούθησαν παρουσιάσεις και αναφορές σε διάφορους σταθμούς της δράσης και προσφοράς του Γιάννη Παπαϊωάννου.
Στη συνέχεια έγινε επίδοση αναμνηστικού στο Γιάννη Παπαϊωάννου από τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά. Εκ μέρους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», ο Πρόεδρος Χριστόφορος Χριστοδουλίδης προσέφερε επίσης αναμνηστικό όπως και ο Επίτιμος Πρόεδρός της ΑΕΚ Καραβά-Λάμπουσας, Δαμιανός Χατζηδαμιανού εκ μέρους του σωματείου.  Ακολούθησε αντιφώνησή από τον τιμώμενο.
 
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη, με τους Μάριο Χαραλαμπίδη στο τραγούδι-κιθάρα, Πάμπο Χαραλάμπους στο βιολί και Άριστο Χρυσοστόμου στο πιάνο.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η Λειτουργός στο Γραφείο Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, δημοσιογράφος Δόξα Κωμοδρόμου.
 
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στον Καραβά το 1957. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και παρακολούθησε σπουδές στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Πήρε το πτυχίο Bsc (Honors) in Civil Engineer από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λονδίνου το 1982. Εργάστηκε για σειρά ετών σε οικοδομικά έργα στην Κύπρο και σε χώρες του Αραβικού κόλπου. Από την περίοδο επιστροφής του στην Κύπρο το 1986, ασχολείται ανελλιπώς με τα κοινά ιδιαίτερα με σωματεία και οργανώσεις του Καραβά και της επαρχίας Κερύνειας. Υπήρξε για σειρά ετών μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς». Διετέλεσε για δύο θητείες μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά (1992-2001). Εκλέγηκε Δήμαρχος Καραβά το 2002 και υπηρέτησε από τη θέση του Δημάρχου για 3 συνεχείς θητείες από το 2002 μέχρι το 2016.
 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ανάπτυξε σημαντικές πρωτοβουλίες σε συλλογικό πνεύμα και βασικό πλαίσιο δράσης την προβολή της ιστορίας της θρησκευτικής παράδοσης και των άλλων λαϊκών και πολιτιστικών παραδόσεων του Καραβά, την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, τη διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος μεταξύ των Δημοτών του Καραβά, τη δραστηριοποίηση της νέας γενιάς, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους προσφυγικούς φορείς, σωματεία και οργανώσεις  της επαρχίας Κερύνειας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ