Την ανταπόκριση του κόσμου ζητά ο θείος του μικρού Νικόλα, ο οποίος πολεμά ενάντια στο Σύνδρομο Hurler τύπου 1 και χρειάζεται άμεσα συμβατό δότη μυελού των οστών.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, "Μεσημέρι και κάτι", ο θείος του μικρού Νικόλα, Αρτέμης Αρτεμίου, κάνει έκκληση για βοήθεια και ζητά από τον κόσμο να γίνει δότης μυελού των οστών. "Το μόνο που ζητάω από τους συνανθρώπους μου, είναι 10 λεπτά  από τον πολύτιμό τους χρόνο. Να αποταθούν σε οποιονδήποτε χημείο της Κύπρου και να δώσουν αίμα".

Η ασθένεια του 14 μηνών μωρού, συμβαίνει 1 στις 500.000 σημειώνει ο Αρτέμης Αρτεμίου και προσθέτει ότι με την προσφορά αυτή δίνουν το δικαίωμα για ζωή στο 14μηνών αγγελούδι.

Καταλήγοντας, ο θείος του μικρού Νικόλα, ευχαρίστησε το Μακάρειο νοσοκομείο για τη συνεχή στήριξη που του παρείχε. 

Τί είναι το σύνδρομο Hurler 

Το σύνδρομο Hurler (McKusick 607014) είναι μια σπάνια συγγενής κληρονομική νόσος, η οποία μεταδίδεται σύμφωνα με το αυτοσωμικό υπολειπόμενο πρότυπο κληρονομικότητας και οδηγεί στον θάνατο συνήθως πριν από το 10ο έτος της ηλικίας.

Το εν λόγω σύνδρομο οφείλεται σε μεταλλάξεις του γονιδίου το οποίο κωδικοποιεί την α-L-ιδουρονιδάση (IDUA; 252800) και εντοπίζεται στο χρωμόσωμα 4p16.3. Η ανεπάρκεια του ενζύμου αυτού οδηγεί σε άθροιση θειικής δερματάνης και ηπαράνης σε διάφορα όργανα και ιστούς, προκαλώντας διάφορες μορφολογικές ανωμαλίες.