Κρανίου τόπο έχει αφήσει πίσω της η πυρκαγιά που καίει για πέντε και πλέον ημέρες στην Κοιλάδα της Σολέας. 
 
Στις 17.30 στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί ο Ανδρέας Σοφοκλέους, ο ένας εκ των δυο δασοπυροσβεστών που έχασαν ηρωικά την ζωή τους στην μάχη με τις φλόγες. Η κηδεία του ήρωα δασοπυροσβέστη θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη απο τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Λακατάμεια. 
 
Στο κάδρο της τραγωδίας πρωταγωνιστούν οι δύο δασοπυροσβέστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή εν ώρα καθήκοντος, στάχτη, δεκάδες στρέμματα καμένου δάσους, τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά κυρίως το πληγωμένο ηθικό της κοινωνίας η οποία παρακολούθησε ανήμπορη τις φλόγες να καταπίνουν ένα κομμάτι της γης τους και να φτάνουν στην κυριολεξία μια ανάσα από κατοικημένες περιοχές.
 
Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τις δυνάμεις ωστόσο να παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης ο οποίος παραμένει υπαρκτός, με τις ομάδες επιφυλακής να συνεχίζουν την περιφρούρηση των  μετώπων. 
 
Ταυτόχρονα, όλα τα εναέρια μέσα πλην των ισραηλινών βρίσκονται στην χώρα με σκοπό να συνδράμουν και σήμερα στο δύσκολο έργο της πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
 
Στο Κέντρο Συντονισμού στην Γαλάτα θα βρίσκονται και σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.