Πρόταση νόμου για ενημέρωση του κοινού για τις τοποθεσίες όπου θα εγκαθίστανται και θα λειτουργούν κινητές μονάδες φωτοεπισήμανσης κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρότασης, στόχος είναι η τροποποίηση του Νόμου περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα), ώστε να διασφαλίζεται η προληπτική ενημέρωση των πολιτών για τις γενικές περιοχές όπου θα διενεργούνται έλεγχοι με κινητά φωτογραφικά συστήματα.
Η ενημέρωση θα γίνεται χωρίς να αποκαλύπτονται οι ακριβείς ώρες λειτουργίας, με σκοπό να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια μέσω της πρόληψης και της συμμόρφωσης των οδηγών.
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο εισηγητής της πρότασης Νόμου, βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε ότι η κοινωνία και οι πολίτες έχουν λάβει μέτρα αυτοπροστασίας και είναι πιο μπροστά από την Αστυνομία. «Υπάρχει σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι πολίτες δίνουν ενημέρωση για τα σημεία με ραντάρ».
Διαβάστε ακόμη: Αναστασιάδης: Είχαν εντολή 11:30 να μου φέρνουν διπλό ουίσκι-Θεία Χάρη Θεού..
Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι υπάρχει ήδη ενημέρωση για τα σημεία που βρίσκονται οι σταθερές κάμερες. «Οι πρόταση νόμου δεν μιλά για σημεία αλλά για τις γενικές περιοχές. Δεν θα μας λέει την οδό και το σημείο».
Υπογράμμισε ότι έτσι θα ελέγχεται και η Αστυνομία. «Να τοποθετεί βανάκια και ραντάρ σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Να μην κρύβονται τα βανάκια πίσω από θάμνους».
Επεσήμανε ότι αυτό που εκπέμπει η Αστυνομία προς την κοινωνία είναι ότι λειτουργού ως ένα φοροεισπρακτικό μέτρο.
Όπως είπε, μετά το Πάσχα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μεταφορών. «Έλαβα θετικά σχόλια και στήριξη. Έχω κάνει προετοιμασία με εμπειρογνώμονες και ανθρώπους του χώρου».
Τέλος, ανέφερε ότι η Αστυνομία πρέπει να είναι θεματοφύλακας της ασφάλειας των πολιτών και όχι εισπράκτορας εξωδίκων. «Είναι μια διαφορετική οπτική γωνία υπέρ της πρόληψης».
Διαβάστε ακόμη: Διευκρινίσεις αστυνομίας για τα εξώδικα - Τι αλλάζει