Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου, Γιώργος Κυριάκου, με αφορμή τη χθεσινή πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό που στοίχισε τη ζωή σε πενταμελής οικογένεια.

Σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι, «όλοι έχουμε τις ευθύνες μας προχωρούσαμε και προχωράμε με μαθηματική ακρίβεια σε δολοφονικές πράξεις άλλοι για το κέρδος και άλλοι για να μην δυσαρεστήσουν υφιστάμενα μονοπώλια».

Όπως αναφέρει, «το παζάρι έχει γεμίσει με ακατάλληλο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ο οποίος εξοπλισμός μετά από ελέγχους σε διαπιστευμένα κέντρα του εξωτερικού έχει βρεθεί ακατάλληλος με κίνδυνο να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και πυρκαγιά».

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι, «είναι αδιανόητο και εγκληματικό όταν η Αρμόδια Αρχή επιλέγει 10 προϊόντα για δειγματολογικό έλεγχο και τα 10 να βγαίνουν ακατάλληλα και το χειρότερο να έχουν ήδη τοποθετηθεί σε χιλιάδες στα σπίτια μας».

Διαβάστε επίσης: Οικογενειακή τραγωδία στη Λεμεσό – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ζεύγους

Αυτούσια η ανάρτηση

ΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ, ΑΣΗΚΩΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Προχωρούσαμε και προχωράμε με μαθηματική ακρίβεια σε δολοφονικές πράξεις, άλλοι για το κέρδος και άλλοι για να μην δυσαρεστήσουν υφιστάμενα μονοπώλια.

Από το 2017 συζητάμε τους τροποποιητικούς κανονισμούς μιας νομοθεσίας που ισχύει από το 1941. Καταφέραμε να γίνουν το 2024 2 συναντήσεις στη Βουλή, και στην τρίτη συνάντηση ο κ. Υπουργός Συγκοινωνιών απέσυρε το Νομοσχέδιο γιατί ο πρώτος έλεγχος θα έμπαινε στον ανταγωνισμό. Για το καλό του πολίτη συμφωνήσαμε να μείνει ο πρώτος έλεγχος στην ΑΗΚ και να ψηφιστεί. Ο κ. Υπουργός διαφώνησε και ζήτησε ξανά δημόσια διαβούλευση. Εδώ και έναν χρόνο το θέμα πάγωσε και μπήκε στα συρτάρια.

Το παζάρι έχει γεμίσει με ακατάλληλο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ο οποίος μετά από ελέγχους σε διαπιστευμένα κέντρα του εξωτερικού έχει βρεθεί ακατάλληλος, με κίνδυνο να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και πυρκαγιά. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό όταν η αρμόδια αρχή επιλέγει 10 προϊόντα για δειγματοληπτικό έλεγχο, και τα 10 να βγαίνουν ακατάλληλα, και το χειρότερο είναι ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε χιλιάδες σπίτια μας.

Κανένας ηλεκτρολόγος, εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν μπαίνει στον κόπο και στη διαδικασία να αντικαταστήσει τον επικίνδυνο και ελαττωματικό εξοπλισμό. Αν ο εξοπλισμός αυτός ήταν στο σπίτι του, θα δεχόταν να φέρνει σε κίνδυνο τις ζωές της οικογένειάς του; Θα κοιμόταν ήσυχος τα βράδια;

Οι μόνες περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίζεται και αντικαθίσταται ο επικίνδυνος και ακατάλληλος εξοπλισμός είναι στα δημόσιας χρήσης υποστατικά, λόγω των επανελέγχων του ΗΜΥ. Και ακόμα και εκεί, οι έλεγχοι γίνονται σε ένα 10% λόγω άγνοιας της νομοθεσίας από τους δήμους.

Οι αρμόδιες αρχές τα γνωρίζουν και, όπως λένε, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί όλα γίνονται με βάση τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες και κανονισμούς. Στο τέλος θα μας πουν ότι οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει προς τους πολίτες της. Κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν υπόθεση και επιλέγουν τον εφησυχασμό.

ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟ 2024, ΠΕΝΤΕ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟ 2025, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 33 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ 133 ΣΕΛΙΔΕΣ, ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΟΙΩΝΟ.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Λεμεσό: Σε κατάσταση σοκ οι συγγενείς - Οι ενδείξεις για τα αίτια