Υποχώρησε μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, και κατέληξε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε. Το θέμα των παλιών πολυκατοικιών ταλανίζει για χρόνια τον Δήμο, δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαθούντας Κυριάκος Ξυδιάς.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και όπως ανέφερε ο κ.Ξυδιάς, πρόκειται για τέσσερις ίδιες πολυκατοικίες στο παραλιακό μέτωπο «που μας ταλαιπωρούν για χρόνια» και σχετικές επιστολές είχαν σταλεί, επί Δήμου Γερμασόγειας, στον διαχειριστή, ο οποίος κλήθηκε και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.
Ήδη μια εκ των πολυκατοικιών, συνέχισε, έχει ανακαινιστεί, ενώ η σημερινή πτώση του μπαλκονιού σημειώθηκε λόγω εργασιών ανακαίνισης και «τις δονήσεις που υπήρχαν στο κτίριο, στην προσπάθεια των ιδιοκτητών ουσιαστικά να στηρίξουν στατικά την πολυκατοικία και να την ανακαινίσουν».
Ο Δήμαρχος Αμαθούντας σημείωσε πως, λόγω μεταφοράς των σχετικών αρμοδιοτήτων στον ΕΟΑ Λεμεσού, έχει ζητήσει από το Τμήμα Αδειοδότησης του Οργανισμού, όπως εξακριβωθεί εάν έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφάλειας και υγείας από τον υπεύθυνο μηχανικό.
Λέγοντας πως είναι θετικό το γεγονός ότι εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα του κτιρίου, σημείωσε πως «το μόνο που απομένει είναι να ελεγχθεί κατά πόσο ο εργολάβος είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες και τηρεί το σχέδιο ασφάλειας της οικοδομής».
«Εμείς έχουμε καταγράψει όλες τις επικίνδυνες οικοδομές στο παραλιακό μέτωπο», πρόσθεσε και τόνισε ότι είναι αδύνατον για τον Δήμο να εφαρμόσει μια νομοθεσία που προβλέπει εκκένωση επικίνδυνων κτιρίων και αποκατάσταση τους, εξασφάλιση στέγασης των ενοίκων και τιμολόγηση των ιδιοκτητών σε κατοπινό στάδιο.
«Θέλουμε 3-4 προϋπολογισμούς του Δήμου για να εκτελέσουμε αυτήν την εργασία και δεν θα πάρουμε τα λεφτά πίσω ποτέ» ανέφερε και υπογράμμισε πως, επειδή στις πλείστες των περιπτώσεων δεν διαμένουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αλλά ενοικιάζουν τα διαμερίσματα τους, «πρέπει να γίνει μια τροποποίηση (της νομοθεσίας) ώστε να μπορούμε να τις σφραγίσουμε, να τις κρίνουμε ακατάλληλες, να ασχοληθούμε μόνο με τα θέματα ασφαλείας και όταν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν εισόδημα (από το ενοίκιο) θα φροντίσουν να τις φτιάξουν».
Πηγή: ΚΥΠΕ