Στο μέγιστο, δηλαδή, στα ίδια επίπεδα με πέρσι, είναι και φέτος η συμφόρηση στους δρόμους, με το άνοιγμα σήμερα και των Σχολείων Δημοτικής εκπαίδευσης, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης στο ΡΙΚ.

Παραδέχθηκε ότι δυστυχώς το οδικό δίκτυο δεν έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει την αυξανόμενη ροή οχημάτων και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, όπως η δράση να πειστούν περισσότεροι μαθητές να διακινούνται με τα λεωφορεία.

Περίπου 18 χιλιάδες πεντακόσιοι μαθητές χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, ανέφερε ο κύριος Βαφεάδης προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να πεισθούν ακόμα δύο χιλιάδες μαθητές παγκύπρια να διακινούνται με λεωφορεία.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα που παρατηρείται τα απογεύματα με τη μεταφορά μαθητών σε ιδιαίτερα μαθήματα ο κύριος Βαφεάδης είπε ότι γίνεται επικοινωνία με δημάρχους και άλλους παράγοντες ώστε να γίνεται εφικτή η μεταφορά με λεωφορεία υπό τη σκεπή των Δήμων.

Ανέφερε επίσης ότι μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα διαφανεί πόσο βοήθησε ο περιμετρικός στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης στην είσοδο της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ: Χαμός στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος της Καλαβασού λόγω οδικών έργων