Ενώπιον Συνοδικού Δικαστηρίου εμφανίστηκαν νωρίς το πρωί οι εν αργία μοναχοί της Μονής Αββακούμ.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη δικάσιμος έλαβε αναβολή πράγμα το οποίο δεν αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα. Έξω από την Αρχιεπισκοπή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΚΥΠΕ, προσήλθαν άτομα – υποστηρικτές των μοναχών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το κρατικό κανάλι, η διαδικασία (σ.σ 11.05) συνεχίζεται με την κατάθεση του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία. 

Μαζί τους ήταν και ο Αναστάσιος Βαβούσκος ο δικηγόρος των εν αργία αρχιμανδριτών, στον οποίο ούτε και σήμερα επετράπη η είσοδος.

Και σήμερα οι εν αργία αρχιμανδρίτες εμφανίστηκαν στο Συνοδικό Δικαστήριο έχοντας ανά χείρας μια ταξιδιωτική βαλίτσα.

Βαβούσκος: Του απαγόρευσαν την είσοδο (και) στην αυλή

«Η εκκλησιά διαφωνεί υποστηρίζοντας ότι εγώ δεν είμαι κληρικός και δεν μένω στην Κύπρο», «εξήγησα στην επιστολή μου ως αναγνώστης κατοχυρωμένος είμαι κληρικός», είπε σε δηλώσεις του ο Α.Βαβούσκος.

Ο κ. Βαβούσκος ανέφερε ότι μέσα στην επιστολή του έθεσε παραδείγματα όπως ότι μέλη των συνοδικών επίτροπων της ιεράς συνόδου είναι καθηγητές από την Θεσσαλονίκη και δεν μένουν στην Κύπρο.

Επίσης και το ότι δεν ψήφισαν οι μη κύπριοι που κατοικούν στην Κύπρο στις αρχιεπισκοπικές εκλογές διότι δεν ήταν εύκολο να αποδείξουν ότι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.

«Για δεύτερη φορά παρανόμως αρνήθηκαν να παρουσιαστώ και υπερασπιστώ τους τρεις εντολείς μου», τόνισε.

«Σεβόμενος την διαδικασία δεν επεδίωξα να δώσω μεγαλύτερη συνέχεια στο θέμα».

Τέλος ανέφερε ότι τα μέλη του εξαμελούς αποσύρθηκαν για συνεδρίαση, αναμένοντας για το αποτέλεσμα, όπου 99% θα απορριφθούν όλες οι ενστάσεις.