Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύσανθου Σαββίδη, για την καταπολέμηση της ποντίκας. 

Ο βουλευτής μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, υποστήριξε ότι η ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας Πάφου και του Υπουργείου Γεωργίας και πήγε εκεί ως εθελοντής. «Δεν ήταν εκστρατεία που έκανε ο Σαββίδης», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο πρόεδρος του κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, σε παρέμβαση του σε έντονο ύφος είπε ότι «αυτή τη στιγμή εκθέτουμε το Υπουργείο Γεωργίας και εκθέτουμε τον εαυτό μας στην ΕΕ. Δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά τοξικές ουσίες που απαγορεύθηκαν εδώ και πέντε χρόνια. Έπρεπε να γνωρίζει και ο ίδιος ο βουλευτής ότι κινδύνευε. Δεν χωρεί καμιά δικαιολογία». 

Τότε ο Χρύσανθος Σαββίδης απάντησε ότι «η κοινότητα έχει σοβαρό πρόβλημα με την ποντίκα και ζήτησε να γίνει αυτή η δράση για μείωσή της για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ήταν θέμα υγείας και δεν θα πήγαινα; Είναι πρωτάκουστο».

Στη συνέχεια ο Κυριάκου του υπέδειξε ότι δεν είχε καμιά δουλειά να είναι εκεί προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή. 

Καταληκτικά, ο πρόεδρος του κόμματος για τα ζώα τον κατηγόρησε για προεκλογικές σκοπιμότητες. 

Από την πλευρά του ο λειτουργός Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Χάρης Νικολάου, εξήγησε ότι «από το 2020 άρχισε η καμπάνια για τη μείωση των ποντικοφαρμάκων». 

Επεσήμανε ότι δεν δόθηκε άδεια στην κοινότητα της Περιστερώνας για την εκστρατεία καταπολέμησης της ποντίκας και το «σιταρούιν» επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, έχει απαγορευτεί ως φυτοπροστατευτικό. 

Πρόσθεσε ότι εάν έγινε κοντά στην κοινότητα, επιτρέπεται αλλά θέλουμε όσο γίνεται να μην χρησιμοποιείται.    

Διαβάστε επίσης: Πάφος: Δεν έδιναν νεκρό για κηδεία επειδή έλειπε ο νεκροτόμος (ΒΙΝΤΕΟ)