Για τις 21 Νοεμβρίου ορίστηκε η απάντηση των δύο μοναχών της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριου και Πορφύριου, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η υπόθεσή, που αφορά στην οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και η οποία ήταν ορισμένη σήμερα, πήρε νέα αναβολή, αφού η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε χρόνο να μελετήσει το νέο μαρτυρικό υλικό. 

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους, Μαρία Κέστωτος, το ογκώδες μαρτυρικό υλικό δόθηκε μόλις χθες από την κατηγορούσα Αρχή.

Εξάλλου, η υπεράσπιση ανέφερε ότι στην επόμενη δικάσιμο πρόκειται να εγείρει ένσταση επί του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα για την πολλαπλότητα του.

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο έχουν προστεθεί ακόμα πέντε νέες κατηγορίες που αφορούν κλοπή περιουσίας από αντιπρόσωπο.

Συνεπώς, οι δύο μοναχοί αντιμετωπίζουν πλέον 24 κατηγορίες, αντί 19 που αντιμετώπιζαν, με τις νέες κατηγορίες να επισύρουν μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης από ότι η συνηθισμένη κλοπή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Αρχιμανδρίτες είναι, μεταξύ άλλων, η συνωμοσία προς καταδολίευση, η διάπραξη κακουργήματος, η παράνομη κατοχή περιουσίας 196 χιλιάδων ευρώ, η κλοπή από αντιπρόσωπο (5 νέες κατηγορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο αδίκημα), η πλαστογραφία, η κυκλοφορία πλαστογράφου, η κλοπή, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η ψευδής φορολογική δήλωση και η παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Οι δύο μοναχοί θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν και σήμερα όλα τα μέλη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αββακούμ.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Αββακούμ: Ξανά στο δικαστήριο με νέες κατηγορίες οι δύο μοναχοί