Ένα αδιανόητο περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση, σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου. 

Γραφείο Τελετών πήγε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου για να παραλάβει νεκρό, αλλά δεν του τον έδιναν επειδή απουσίαζε ο νεκροτόμος.

 Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης του Γραφείου Κηδειών Αρχάγγελος, Σόλων Μελάς ο οποίος μίλησε για το όλο περιστατικό το οποίο λύθηκε μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού. 

Αρχικά ανέφερε ότι θα παραλάμβαναν νεκρό από το Νοσοκομείο Πάφου. «Όταν πήγαμε εκεί υπήρχε ακόμη ένα γραφείο κηδειών εκεί από τη Λευκωσία. Όταν πήγε ο κλητήριας να μας παραδώσει τον νεκρό ήταν το γραφείο του νεκροτόμου κλειστό».

Συμπλήρωσε ότι προσπάθησε να μιλήσει με τον διευθυντή του Νοσοκομείου αλλά απουσίαζε.

Εξήγησε ότι υπήρχε έλλειψη νεκροτόμου στη Λευκωσία και για αυτό το έφεραν στη Λευκωσία. «Όταν απουσιάζει ο νεκροτόμος, φροντίζει ο επιστάτης για τις παραδώσεις των νεκρών». 

Πρόσθεσε ότι έφτασαν μέχρι το γραφείο του Υπουργού για να δώσει λύση στο όλο ζήτημα. «Οι συγγενείς θα έκαναν την κηδεία και εμείς δεν είχαμε τον νεκρό. Τι να τους πούμε, ότι δεν θα κάνουν κηδεία;»

Ο κ. Μελάς ανέφερε ότι είναι θέμα οργάνωσης. «Στο Νοσοκομείο Λεμεσού ο υπεύθυνος του νεκροτομείου τα οργάνωσε μια χαρά και δεν έχουμε πρόβλημα». 

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν μπορούσα να πάρω την οικογένεια η οποία θρηνεί και να της πω ότι δεν θα κάνετε κηδεία γιατί δεν μας δίνουν τον νεκρό. Το Υπουργείο έλυσε το ζήτημα μέσα σε 10 λεπτά, ενώ εγώ προσπαθούσα ενάμιση ώρα».