Σκοπός είναι να συνεχιστεί πιο εντατικά η πολιτική αποτροπής μεταναστευτικών ροών και οι επαναπατρισμοί, είπε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, Νικόλας Ιωαννίδης, σε χαιρετισμό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τρίτη το βράδυ, στην ετήσια συνεστίαση της Χριστιανικής Κίνησης Ανδρών Παλαιομετόχου.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός είπε ότι βασικοί πυλώνες της πολιτικής του Υφυπουργείου είναι η πρόληψη των ροών και η μείωση των αφίξεων, η ταχύτερη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου και η δημιουργία καταλληλότερων υποδομών υποδοχής.

"Ένεκα των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταφέρει να επαναπατρίσει από την αρχή της θητείας της χιλιάδες αλλοδαπούς που δεν έχουν δικαίωμα να παραμένουν στη Δημοκρατία", είπε, σημειώνοντας ότι για το 2024, "έχουμε πετύχει τον επαναπατρισμό περισσότερων αλλοδαπών απ' όσους εισήλθαν στη Δημοκρατία από τον Ιανουάριο".

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, αυτό δίνει την ευχέρεια να εξετάζονται γρηγορότερα οι εκκρεμούσες αιτήσεις για διεθνή προστασία και να ελαφρύνεται το βάρος που δημιουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία τα χιλιάδες άτομα, τα οποία δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στο έδαφός της. "Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε πιο εντατικά την πολιτική αποτροπής μεταναστευτικών ροών και τους επαναπατρισμούς", υπογράμμισε.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε την Κίνηση για τη δράση της στην τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι η ανθρωποκεντρική της προσέγγιση και το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό της έργο την έχουν καθιερώσει  στη συνείδηση όλων "ως φάρο ελπίδας και πρότυπο προς μίμηση".

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ