Επί ποδός βρίσκεται Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών για κατάσβεση πυρκαγιάς, που ξέσπασε κοντά στο φράγμα Κουρίου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Χ», για κατάσβεση της φωτιά ανταποκρίθηκαν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, υποστηριζόμενα από ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε δύσβατη περιοχή και εντός του ποταμού.

Έχει οριοθετηθεί περιμετρικά η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο φράγμα Κουρίου, εκτός από συγκεκριμένο δύσβατο σημείο, ανέφερε σε νεότερη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγιστεί και το τελευταίο ενεργό μέτωπο.

Στη πυρκαγιά για επί τόπου ενημέρωση από τον Αρχιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκεται και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, αναφέρει ο κ. Κεττής σε ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, γίνεται προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγιστεί και το τελευταίο ενεργό μέτωπο με τη βοήθεια προωθητών γαίων.

Για τον περιορισμό της πυρκαγιάς εργάζονται πολλές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας, την Πολιτική Άμυνα, την Επαρχιακή Διοίκηση και τις Βρετανικές  Βάσεις, σημειώνει.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία κατά γιατρού για άσεμνη επίθεση – Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ