Καθήκοντα ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) για την τριετία 2024-2027 ανέλαβε και επίσημα ο Πλάτωνας Στυλιανού, Α' Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, κατά την 79η Γενική Συνέλευση του ECCE, που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Οκτωβρίου 2024 στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΤΕΚ σημειώνει ότι το έργο και οι δράσεις του ECCE  έχουν συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών οδηγιών και των κτηριοδομικών Ευρωκωδίκων, ενώ ο Οργανισμός συμβουλεύει επίσης τις εθνικές κυβερνήσεις στα σχετικά θέματα και επιμελείται την ομογενοποίηση της νομοθεσίας που διέπει τις κατασκευές γενικότερα.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι στον Οργανισμό υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη – οργανισμοί Πολιτικών Μηχανικών – από 23 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Σερβία, Μαυροβούνιο  Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Γεωργία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουκρανία και Αγγλία). 

Το ΕΤΕΚ υπογραμμίζει τη σημασία της ανάληψης της Προεδρίας του ECCE από τον Πλάτωνα Στυλιανού. Σημειώνει, δε, ότι ο Πλάτωνας Στυλιανού, ήταν Συντονιστής της Ομάδας Έργου για τη συγγραφή των Κανονισμών Διαιτησίας «ETEK Arbitration Rules» καθώς και μέλος της ομάδας συγγραφής του Κώδικα Δεοντολογίας Διαιτητών ΕΤΕΚ (ETEK Arbitrators Code of Ethics). Είναι Μέλος της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CYS TC 18: Ευρωκώδικες και Συντονιστής της Υποεπιτροπής CYS TC 18 SC 03&04. Είναι επίσης Συντονιστής της επιτροπής Τακτικής Επιθεώρησης Κτηρίων (ΤΕΚ) και της ομάδας εργασίας για τη μετάφραση του Συμβολαίου FIDIC Yellow Book 2017 στα Ελληνικά.

Πηγή; ΚΥΠΕ