Για το μεγαλείο της ψυχής του Στέλιου Πισή μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Καθηγήτρια Μουσικής Ανδριάνα Σεργίδου. Η κ.Σεργίδου φιλοξενούμενη στο ΣΙΓΜΑ έκανε λόγο για ένα ζωντανό θαύμα, μια ψυχή που πρόσφερε τόσα πολλά. 

«Ο Στέλιος ήταν ένα τρομερά πιστό και θρησκευόμενο άτομο. Αυτό του έδινε τεράστια δύναμη, ακόμη και όταν στην εντατική και οι γιατροί του έδιναν ώρες, αυτός έκανε τις ώρες μέρες και τις μέρες βδομάδες και μήνες… 

Έβλεπα σχόλια και πολλοί έλεγαν κουράγιο και είπαν ότι τώρα ησύχασε.. όσοι το είπαν δεν ήξεραν τον Στέλιο. Ο Στέλιος είχε υπερβεί το σώμα του, ήταν μια ψυχή απλά σε ένα σώμα. Το να είσαι σε ένα σώμα δεν είναι πάντα καλό. 

Διαβάστε επίσης: Θλίψη... Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής

Ο Στέλιος στην αρχή κουνούσε μόνο ένα δάκτυλο και συνέθετε με το mouse του. Όσοι τον βλέπαμε πολύ συχνά τον βλέπαμε να κουνά μόνο ένα δάκτυλο. Με ένα δάκτυλο έκανε συναυλίες. Είχα τη χαρά εγώ να κάνω δυο συναυλίες μαζί του», είπε η καθηγήτρια μουσικής στο Μουσικό Σχολείο της Λεμεσού η οποία υπήρξε στενή του φίλη. 

«Ήταν πολύ δυναμικός, φορτωμένος χιούμορ. Η τεχνολογία όχι μόνο τον βοηθούσε αλλά του έδινε την ευκαιρία να είναι πάντα εκεί ενημερωμένος για όλα. Για την επικαιρότητα, για τα πάντα. Μπορούσες να μιλάς με τον Στέλιο για τα πάντα. 

Χάρη στην οικογένεια του, την αδελφή του, τις ξαδέλφες του διοργανώνανε συνέχεια συναυλίες και τον κρατούσαν ζωντανό. Τον κρατούσε ζωντανό και η πίστη του.. η τεράστια πίστη του στον Θεό.

Ο Στέλιος αυτό το χάρισμα κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό χάρη στους γονείς και την οικογένεια του. Υπήρχε στήριξη ιατρική.. αν έμπαινες στο δωμάτιο του, μόλις τον έβλεπες.. δεν έβλεπες γύρω σου. Υπήρχε ένας μυστικισμός, ένα θαύμα. Δεν νομίζω ότι έχουμε τις υποδομές να εξατομικεύουμε αυτά τα χαρισματικά άτομα και να τους δίνουμε ευκαιρίες. Αν δεν ήταν η ηρωίδα μάνα του, ο μακαρίτης ο πατέρας του και η ευρύτερη οικογένεια.. το κράτος νομίζω αδυνατεί. 

Από το δωμάτιο του Στέλιου πέρασαν κατά καιρούς μεγάλοι ερμηνευτές και στιχουργοί», είπε. 

Ολόκληρη η φιλοξενία της στο βίντεο πιο κάτω.