Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για πώς παγίδευαν ομοεθνείς τους, οι δύο Νιγηριανές μαστροποί, εξωθώντας τες στη πορνεία. Όλα ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο, όταν κοπέλα από τη Νιγηρία κατήγγειλε στις Αρχές, ότι έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας προσώπων το οποίο δρούσε στη Κύπρο. 

Συγκεκριμένα, μεταβαίνοντας στο ΤΑΕ Λάρνακας, ανέφερε ότι, η πρώτη κατηγορούμενη της έκλεψε το διαβατήριο, και την έβαζε να εργάζεται ως εκδιδόμενη σε Λεμεσό και Λάρνακα, απειλώντας την. Όπως κατέθεσε, μάλιστα, όλα ξεκίνησαν τρία χρόνια πριν, όταν, γνωστοί και φίλοι, την παρακίνησαν να μεταναστεύσει στην Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον.  Αυτή που θα την βοηθούσε να εγκατασταθεί στη Κύπρο φέρεται να είναι και η ηγέτης του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, έφτασε στη Κύπρο το καλοκαίρι του 2022 ,μέσω των κατεχόμενων και από εκεί παραλήφθηκε από τα πρόσωπα που στη συνέχεια φέρεται να την εκπόρνευαν. Την ίδια μέρα μάλιστα όπως ανέφερε, της πήραν το διαβατήριο και την ανάρτησαν σε πλατφόρμα, προωθώντας την.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Χωρίς νομικό πλαίσιο η πορνεία - «Μιλάνε σε podcast και διαφημίζονται»

Η κοπέλα κατήγγειλε ότι από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ο γολγοθάς της, καθώς δεν είχε καμία ελευθερία, ζούσε εγκλωβισμένη στο διαμέρισμα της ύποπτης και ότι όσα λεφτά έβγαζε, τα έδινε σε αυτήν, ενώ καθημερινά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δεχόταν απειλές και πιέσεις να εξασκεί την πορνεία γιατί αλλιώς δεν θα επιβίωνε. 

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έδρασε άμεσα και να αναφέρουμε επίσης ότι, για πρώτη φορά γίνεται εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας με πλοκάμια στη Νιγηρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου  υπάρχουν και κοπέλες οι οποίες έρχονται στη Κύπρο από τη Νιγηρία, κατόπιν υποσχέσεων, για να σπουδάσουν στα κατεχόμενα και στο τέλος εγκλωβίζονται σε αυτά τα κυκλώματα εκπόρνευσης. Στην κατάθεσή της, η πρώτη ύποπτη παραδέχθηκε ότι, η παραπονούμενη εργαζόταν για αυτήν, ασκώντας πορνεία καθώς και ότι κρατούσε το διαβατήριό της για να την εμποδίσει να φύγει από την Κύπρο.

Η φερόμενη ηγέτης του κυκλώματος έχει τεθεί υπό κράτηση για 8 ημέρες ενώ η δεύτερη ύποπτη θα μεταφερθεί αύριο στο επαρχιακό για έκδοση κράτησης της.

Δείτε το ρεπορτάζ: