Η διαδικτυακή ομάδα Κυβερνοασφάλειας  Odyssey και το Ithaca Labs προειδοποιούν για κυβερνοεπιθέσεις σήμερα 17/10 στην Κύπρο ανεβάζοντας το επίπεδο επικινδυνότητας σε «κρίσιμο» (critical) 

Όπως σημειώνεται, έχει παρατηρηθεί ότι η ομάδα χάκερ γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημοσίως την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου. Η επίθεση φαίνεται να είναι πολιτικά υποκινούμενη, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως σημαντικό παράγοντα. 

Η επίθεση η οποία προγραμματίζεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για σήμερα, περιλαμβάνει πιθανές τακτικές όπως επιθέσεις DDoS, παραβιάσεις δεδομένων και άλλες τεχνικές εκμετάλλευσης. Η απειλή εντείνεται από την υποστήριξη της ομάδας "Moroccan Soldiers".

Οι στοχευμένες υποδομές ενδέχεται να περιλαμβάνουν κυβερνητικούς, οικονομικούς και κρίσιμους τομείς της Κύπρου, με κίνδυνο διακοπής λειτουργίας και κλοπής δεδομένων.

Όπως αναφέρεται, συνιστάται άμεση ενίσχυση των μηχανισμών κυβερνοασφάλειας και προτείνονται υπηρεσίες για την προστασία και την ανθεκτικότητα των οργανισμών απέναντι σε τέτοιες απειλές.

Το SigmaLive πληροφορήθηκε πως εδώ και μέρες συγκεκριμένες εταιρείες και οργανισμοί έχουν λάβει απαραίτητα μέτρα για αντιμετώπιση της απειλής.