Σε μια ανταγωνιστική και μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επικεντρώνεται στο να παρέχει στους νέους όλα τα απαραίτητα εφόδια, τις γνώσεις και τη σωστή ενημέρωση που χρειάζονται, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Παναγιωτού, κατά την 1η Ευρωπαϊκή Έκθεση Σταδιοδρομίας στην Κύπρο «Find Your Career in Europe 2024», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και το EURES Cyprus.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας «μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να εμπνεύσει τους νέους να εξερευνήσουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κινητικότητα στην εργασία και τη μάθηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Εργασίας αναφέρει ότι την 1η Ευρωπαϊκή Έκθεση Σταδιοδρομίας στην Κύπρο «Find Your Career in Europe 2024», που διοργανώθηκε στη Λευκωσία, επισκέφθηκαν περισσότεροι από 500 επισκέπτες, οι οποίοι εξερεύνησαν πολυάριθμες επαγγελματικές ευκαιρίες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό των 30 χρόνων του ευρωπαϊκού δικτύου EURES, το οποίο προωθεί την ελεύθερη κινητικότητα των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και την  Τσεχία.

Οι εκπρόσωποι των χωρών προσέφεραν πληροφορίες σχετικά με διαθέσιμες θέσεις εργασίας και προγράμματα κινητικότητας στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια σχετικά με την προετοιμασία για εργασία στο εξωτερικό, ενώ συμμετείχαν και σε συναντήσεις δικτύωσης με οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Η υψηλή συμμετοχή, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας, και το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε επιβεβαιώνουν τη σημασία της εκδήλωσης για την υποστήριξη της επαγγελματικής κινητικότητας των Κυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ