Για τα μέτρα που επεξεργάζεται η Κυβερνηση για το πρόβλημα του κυκλοφοριακού μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Αρχικά ανέφερε ότι πρέπει να διαπιστωθεί τι προκαλεί το πρόβλημα για να διορθωθεί. «Ξεκάθαρα είναι ο μεγάλος αριθμός οχημάτων που θέλουν να κινηθούν την ίδια ώρα προς την κοινή κατεύθυνση».

Σημείωσε ότι υπάρχουν δύο λύσεις, η μία είναι να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο για να είναι πιο αποδοτικό. Αυτό, όπως ανέφερε θα επιτευχθεί με την κατασκευή νέων δρόμων είτε με την εφαρμογή τεχνολογία που να βελτιώνει την αποδοτικότητα, όπως τα έξυπνα φώτα.

Διαβάστε επίσης: Βαφεάδης: Νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Το δεύτερο είναι να δημιουργηθεί μία εναλλακτική επιλογή, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές, που θα αφαιρέσει αυτοκίνητα από τους δρόμους, να πείσει πολίτες να ανεβούν στα λεωφορεία. 

«Η κυβέρνηση κινείται και προς στις δύο κατευθύνσεις, δεν είναι λούσεις που εν μία νυκτί να δώσουν ανακούφιση, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις δράσεις για την εναλλακτική επιλογή για να υπάρχουν πλέον άλλοι τρόποι μετακίνησης», πρόσθεσε.

Για τα λεωφορεία ανέφερε ότι για να υπάρχει μία καλή υπηρεσία πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός των δρομολογίων και να υπάρχει λεωφορείο κάθε 10 λεπτά. «Δεν είναι θέμα έλλειψης λεωφορείων, αλλά έλλειψης οδηγών», τόνισε.