Δυσβάσταχτο είναι το κόστος ενοικίου για τους φοιτητές στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στη κάμερα του Σίγμα ο Πρόεδρος Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Εφραίμ Χρίστου «πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να καλύψουν δυσβάστακτα κόστη των ενοικίων. Άλλοι μάλιστα πηγαινοέρχονται καθημερινά στις επαρχίες τους». 

Σημείωσε ότι, «είναι καιρός η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης εστιών. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 208 κλίνες για 7 χιλιάδες φοιτητές. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Την ίδια ώρα, το υψηλό κόστος στέγης αποτελεί αγκάθι για την υπογεννητικότητα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος πολυτέκνων, Ντίνος Ολύμπιος «μιλώντας με ένα ζευγάρι, μας έχει πει... τον άκουσα που τον πίεζε η γυναίκα. Άνδρα μου πότε θα κάνουμε μωρούι; Και να απαντά ο άνδρας. Διάλεξε, τι θες; Σπίτι ή μωρό; Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι σήμερα να αποκτήσεις μία στέγη και ένα μωρό»

Φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι είναι αδιανόητο η δόση των 650 ευρώ να είναι σήμερα 1030 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, τόνισε ότι «ζούμε στην Κύπρο με μισθούς Βενεζουέλας ενώ οι τιμές είναι της Ελβετίας».

Διαβάστε επίσης: Στη δίνη της στεγαστικής κρίσης η Κύπρος – Αναλυτικά οι τιμές διαμερισμάτων

Δείτε το βίντεο: