Στα πλαίσια της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών του ο Δήμος Πάφου θα δέχεται από την 1η Δεκεμβρίου 2024 τις αιτήσεις για την έκδοση εκκαθαριστικού (φοροαπαλλακτικού) και για την άδεια κατοχής σκύλου μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://pafos.org.cy/entipa/ ή μέσω της εφαρμογής PafosNow στην ενότητα Online Αιτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αφού υποβάλει αίτηση για φοροαπαλλακτικό, ο πολίτης θα ενημερώνεται εντός 5 εργάσιμων ημερών για τις οφειλές του. Ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να τις εξοφλήσει και να λαμβάνει ηλεκτρονικά το φοροαπαλλακτικό του.

Επιπρόσθετα προστίθεται στην ανακοίνωση, από την 1.4.2025 οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά τις οφειλές τους, να τις εξοφλούν και να λαμβάνουν το φοροαπαλλακτικό τους σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά την άδεια κατοχής σκύλου, ο πολίτης θα λαμβάνει ηλεκτρονικά την άδεια εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Στόχος του Δήμου Πάφου είναι εντός ενός έτους όλες οι αιτήσεις να υποβάλλονται ηλεκτρονικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δημοτών, που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και ευέλικτα χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στα γραφεία του Δήμου ή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ