Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε συνοικίες της Βηρυτού στον γειτονικό Λίβανο αλλά και στη Συρία θορύβησαν την Κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί στενά τις όποιες εξελίξεις.

Τη δεδομένη στιγμή παραμένει η ανησυχία για περαιτέρω επέκταση του πολέμου στον Λίβανο, αλλά και ο φόβος για μετατροπή της χώρας σε νέα Γάζα. Ως προς αυτό, καταγράφονται οι εκκλήσεις από αρκετές χώρες για εξομάλυνση της κατάστασης την ώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος διεύρυνσης των χτυπημάτων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. 

Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αφίξεις Λιβανέζων, οι οποίοι εγκαταλείπουν προσωρινά τη χώρα τους και με ενοικιαζόμενα γιοτ φτάνουν στα λιμάνια των ελεύθερων περιοχών της Δημοκρατίας. Τα δρομολόγια προς την Κύπρο κοστίζουν μεταξύ 1.500 και 2.000 δολαρίων το άτομο και θεωρείται άμεση λύση για όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, μιας και η απόσταση μέχρι τις ακτές της Κύπρου είναι περίπου 200 χιλιόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.