Στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου φιλοξενείται στις 13-15 Οκτωβρίου η μια εκ των δύο φετινών συναντήσεων της Κοινοπραξίας Ελέγχου Ευρωπαϊκών Οικοδομών (Consortium of European Building Control - CEBC), την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν οι εξελίξεις στον τομέα του ελέγχου κτιρίων και θα παρουσιαστούν οι νέες διαδικασίες αδειοδότησης που εφαρμόζει η Κύπρος, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού και απλοποίησης της αδειοδότησης της ανάπτυξης.

"Η διοργάνωση από το κυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών της συνάντησης της Κοινοπραξίας αποτελεί σημαντική αναγνώριση του ρόλου της χώρας μας στον τομέα του οικοδομικού ελέγχου. Η ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης για υφιστάμενες και νέες πολιτικές είναι ουσιαστική για τις Αρχές της χώρας μας στη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση των πρακτικών που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο, προς όφελος πρωτίστως της εξυπηρέτησης των πολιτών, της ανάπτυξης και εν τέλει της οικονομίας του τόπου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρμοδιότητες της CEBC, προστίθεται, αποτελούν η συλλογή, η ανάλυση και η σύγκριση πληροφοριών από τα κράτη μέλη της, με στόχο την υιοθέτηση και την εφαρμογή μοντέλων βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο του ελέγχου οικοδομών στην Ευρώπη.

Στόχος της Κοινοπραξίας είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν, για την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου και των προτύπων που διέπουν τον οικοδομικό έλεγχο, καθώς και η εξεύρεση λύσεων για προβλήματα και προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της αδειοδότησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι μέλος της Κοινοπραξίας από το 2004, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Κυριάκος Κούρος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας.

Διαβάστε επίσης: Άρχισε η Σύνοδος MED9 στην Πάφο (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ