Αύξηση 30% στα τροχαία δυστυχήματα δείχνουν τα στοιχεία του 2024. 

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας, Ανδρέας Παπάς ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που παρουσιάζεται αυτή η αύξηση. 

Αρχικά ανέφερε ότι φαίνεται πως θα είναι κακή η χρονιά σε σχέση με τα θανατηφόρα ατυχήματα. «Πριν ένα μήνα μετρούσαμε 29 νεκρούς σε σύγκριση με τους 18 της προηγούμενης χρονιάς. Ένα μήνα μετά έχουμε 36 σε σύγκριση με τους 24 που είχαμε πέρσι την ίδια περίοδο». 

Τόνισε ότι οι αιτίες είναι οι ίδιες με προηγουμένως. «Μοτοσικλετιστές χωρίς κράνος, οχήματα με μεγάλη ταχύτητα και οι ευάλωτοι πεζοί». 

Επεσήμανε ότι η Αστυνομία ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων. «Πρέπει να πούμε ότι είναι αδύνατο η Αστυνομία να ελέγξει όλους τους οδηγούς. Χρειάζεται ο καθένας ξεχωριστά να αναγνωρίσει ότι έχουμε πρόβλημα». 

Διαβάστε ακόμη: Νέο θανατηφόρο στη Λάρνακα – Νεκρός 31χρονος που παρασύρθηκε από όχημα

Ο κ. Παπάς ανέφερε ότι υπάρχουν οδηγοί που μέσα στην πόλη δεν βάζουν κράνος ή ζώνη επειδή κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις κάμερες φωτοεπισήμανσης. «Έχουμε συνηθίσει τις κάμερες και θυμηθήκαμε τον παλιό μας εαυτό». Πρόσθεσε ότι δεν γίνονται δυστυχήματα εκεί που υπάρχουν κάμερες. 

Υπογράμμισε ότι «αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, 10-15 άτομα δεν θα είναι  μαζί μας την Πρωτοχρονιά. Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η οδήγηση είναι επικίνδυνη». 

Τέλος, ανέφερε ότι ένα μέρος των οδηγών κάνουν χρήση ναρκωτικών και μετά οδηγούν. «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στην πορεία μας ένας τέτοιος οδηγός», είπε. 

Διαβάστε ακόμη: Θανατηφόρο Αραδίππου: Σύλληψη 44χρονου για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας