Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών-Ποιότητας Ζωής Λούκας Αριστοδήμου για καταγγελίες για παραπλανητικές προσφορές στο λιανικό εμπόριο. 

Όπως ανέφερε ο κ. Αριστοδήμου «οι παραπλανητικές προσφορές είναι συχνό φαινόμενο, αυτό που τώρα έχει διαφοροποιήσει την κατάσταση είναι η διεύρυνση, δηλαδή εκεί που μπορούσε μια υπεραγορά να κάνει τρεις ή πέντε προσφορές τώρα μπορεί να κάνει 30 προσφορές και όλες αυτές οι προσφορές είναι πολύ δύσκολο να τις διαχειριστεί ο καταναλωτής». 

Συμπλήρωσε ότι το σύστημα αντί να προστατεύει τον καταναλωτή του δίνει ένα επιπρόσθετο βάρος, να συγκρίνει και τις προσφορές των υπεραγορών. 

«Τις περισσότερες φορές αυτές οι προσφορές είναι παραπλανητικές, αυτή η παραπλάνηση τιμωρείται από την ευρωπαϊκή οδηγία και τον νόμο του εμπορίου, στην Κύπρο βέβαια αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει και δεν έχει συμβεί ποτέ, να κατηγορηθεί κάποιος για παραπλανητική διαφήμιση» είπε ο κ. Αριστοδήμου. 

Εξήγησε ότι αυτό με τις προσφορές έχει γίνει από τις περισσότερες υπεραγορές για να ανταγωνιστούν τις υπεραγορές που φιγουράρουν ως πιο φτηνές.