Απώτερος σκοπός, είναι να διεξαχθεί μια διαφανής και ανεξάρτητη διαδικασία και να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε σκιές σε σχέση με τη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία σε σχέση με δημοσίευμα για την δραπέτευση ισοβίτη κατάδικου.

Σε σχέση με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σημερινής εφημερίδας, η Αστυνομία αναφέρει ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, 2024, ημέρα της απόδρασης, ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τρία μέλη της Αστυνομίας (Μ.Μ.Α.Δ.) και όρισε ερευνώντα λειτουργό, Αξιωματικό του ΤΑΕ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, σημειώνεται, παύθηκε ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας και στις 2 Οκτωβρίου διορίστηκε ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος τοποθέτησε στις 3 Οκτωβρίου τον Χάρη Φιλιππίδη Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος.

«Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός βρισκόταν με άδεια απουσίας και ανέλαβε καθήκοντα στην Αστυνομία στις 07/10/2024», προστίθεται, σημειώνοντας ότι ο νέος Αρχηγός, την ίδια ημέρα, «έδωσε οδηγίες όπως με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Φιλιππίδη να αντικατασταθεί ο ερευνών Αξιωματικός, από άλλον Αξιωματικό, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το Τμήμα όπου έχει τοποθετηθεί ο κ. Φιλιππίδης».

Αναφέρεται επίσης, ότι ο Υπουργός ενημερώθηκε από το νέο Αρχηγό της Αστυνομίας στις 6 Οκτωβρίου για την απόφασή του να αντικαταστήσει τον ερευνώντα Αξιωματικό του ΤΑΕ, με άλλον Αξιωματικό εκτός ΤΑΕ, «εξού και οι δηλώσεις του Υπουργού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την επομένη το πρωί, Δευτέρα 07/10/202, σχετικά με το πιο πάνω θέμα».

Απώτερος σκοπός, είναι να διεξαχθεί μια διαφανής και ανεξάρτητη διαδικασία και να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε σκιές σε σχέση με τη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, καταλήγει η ανακοίνωση.